Altan Tan: 30 Mart, Kürdistan’ın yeni statüsünün belirleneceği bir seçim olacak

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 30 Mart’taki seçimlerin, yeni Türkiye’nin, yeni Ortadoğu’nun ve Kürdistan’ın yeni statüsünün belirleneceği bir seçim olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Altan Tan: 30 Mart, Kürdistan’ın yeni statüsünün belirleneceği bir seçim olacak

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 30 Mart’taki seçimlerin, yeni Türkiye’nin, yeni Ortadoğu’nun ve Kürdistan’ın yeni statüsünün belirleneceği bir seçim olacağını söyledi. Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk de "Eğer biz oyumuzla, biz rengimizle barışa ve demokrasiye katkı sunarsak, Kürdistan haritasını Barış Ve Demokrasi Partisi'nin rengiyle renklendirirsek o zaman barış da gelir özgürlük de gelir halkların kurtuluşu o gündür." diye konuştu.

Gaziantep'te BDP başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin yer aldığı programda Nevruz kutlaması yapıldı. İstasyon Meydanı'na toplanan kalabalıklar, halay çekerek eğlendi. Nevruz ateşinin de yakıldığı alanda konser de düzenlendi. BDP’nin Gaziantep’teki adaylarının da tanıtıldığı toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, yerel seçimin arifesinde olduklarını belirterek, "Biz bunu bir yerel seçim olarak görmüyoruz. Biz bunu halkların referandumu olarak görüyoruz. Halklar özgürlüğe barışa sahip çıkacak mı, çıkmayacak mı, onu görmeye çalışıyoruz, onun için çabalıyoruz. Eğer biz oyumuzla, biz rengimizle barışa ve demokrasiye katkı sunarsak, Kürdistan haritasını barış ve demokrasi partisinin rengiyle renklendirirsek o zaman barış da gelir özgürlük de gelir halkların kurtuluşu o gündür. İdam cezası bile 10 yıl olan siyasetçilerimiz belediye başkanlarımız 5 yıldan beri zindanlarda ancak faili meçhul cinayetlerle anılan veli küçükler Atilla Oğur’lar iki kez idam cezası almalarına rağmen bugün dışarıda. İşte biz bunu çok iyi okumamız lazım. Duruşumuzu, tavrımızı, oyumuzu, mücadelemizi, o şekilde yapmamız lazım." diye konuştu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan da 30 Mart’taki seçimlerin yeni Türkiye’nin, yeni Ortadoğu’nun, Kürdistan’ın yeni statüsünün belirleneceği seçim olacağını kaydedip, "Bu seçimlerden hemen sonra bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ondan hemen sonra da yine bir milletvekili seçimi var. Yeni Başbakan’ın belirlenmesi var. 30’unda vereceğiniz oylarla hem bir belediye başkanı seçeceksiniz, hem yeni bir cumhurbaşkanının kim olacağını belirleyeceksiniz, hem de yeni başbakanı belirleyeceksiniz. Gelin yeni bir Türkiye kuralım, gelin yeni bir Ortadoğu kuralım, gelin Kürdistan’ın statüsünü insanca demokratik bir şekilde belirleyelim." şeklinde konuştu.

"JİTEM’İN KURUCUSU, FAİLİ MEÇHULLERİN SORUMLUSU VELİ KÜÇÜK DIŞARIDA, HATİP DİCLE İÇERİDE"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da eleştiri yönelten Tan, "Sen hani AB’ye girecektin. Sen hani yeni bir anayasa yapacaktın, sen hani demokratikleşme yapacaktın. Ne oldu? Şimdi Twitter’i yasaklıyor. 'Gerekirse interneti de kapatırım' diyor. Dünün demokratik Başbakan’ı gitti, yerine Kemalistlerle işbirliği kuran, diktatörlüğe özenen biri geldi. Bu yol, yol değil. Gittiğin yol, yol değil. JİTEM’in kurucusu, faili meçhullerin sorumlusu Veli Küçük dışarıda, Hatip Dicle içeride. Şike davasından tutuklananlar dışarıda, Şırnak Belediye Başkanı, Batman Belediye Başkanı halen içeride. Böyle bir demokratikleşme olmaz. Böyle bir kardeşlik olmaz. Başbakan, diyor ki, ‘Herkes boyunun ölçüsünü alacak.’ Sende 2 metre boy var ama, aklı az olanın yükü ağır olur." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Yorumlar