Alperen Ocakları: Bayrağa saygısızlığın sorumlusu siyasi iktidardır

Alperen Ocakları, gaziler ve Büyük Birlik Partisi(BBP), Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kışlası'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Alperen Ocakları: Bayrağa saygısızlığın sorumlusu siyasi iktidardır

Alperen Ocakları, gaziler ve Büyük Birlik Partisi(BBP), Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kışlası'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit Muharip Gaziler Derneği Manavgat Şube Başkan Osman Nuri Arslan ve BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptıkları açıklamada, Diyarbakır'da Türk milletinin onur ve şerefini temsil eden Türk bayrağına karşı yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

    Yılmaz Derin, yaptığı açıklamada, askeri kışladan Türk bayrağının indirilmesinin yüce Türk milletine bir hakaret olduğunu ve rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı bayrağa yapılan saygısızlığa neden olanların acilen istifa etmesi gerektiğini kaydetti. Bayrağa yapılan saygısızlığın yegane sorumlusunun iktidar olduğunu belirten Derin, bu milletin yüce değerleri ve onuruyla oynamaya hiç kimsenin haddi olmadığını söyledi.

Gerçek paralel devlet olan KCK/PKK doğu illerinde yol kapatırken, kimlik kontrolü yaparken ve Mehmetçiğe taciz atışı yaparken siyasi iradenin hiç sesini çıkarmamasının manidar olduğunu kaydeden Derin, "Gerçek paralel devlet PKK doğu illerimizde yol kapatıyor, kimlik kontrolü yapıyor ve kamu mallarını ataşe veriyor ve ülkeyi yönetenlerden çıt çıkmıyor. Bu milletin milli onuru ve gururu ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Açılım derken, çözüm süreci derken teröristler cirit atıyor, askerimiz bir şey yapamaz hale geldi. Bayrağımıza yapılan saygısızlık bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu yüce millet ne için yaşar şeref ve onuru için yaşar. Bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız için yaşar." diye konuştu.

BBP İlçe Başkanı Çayır ile Gaziler Derneği Başkanı Arslan da yaptığı açıklamada, bayrağa yapılan saygısızlığı nefretle kınayarak lanetlediklerini ifade etti.

Alperen Ocakları'nın düzenlediği Bayrağa Saygı Buluşması'na 2 yıl önce şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın annesi Gülderen Şarlak da katılarak destek verdi. CİHAN

Yorumlar