Almanya`yı YÖS heyecanı sardı

19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ), binlerce öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirme imkanı bulacağı Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) sınavını aralarında Almanya`nın da bulunduğu 19 ülkede 33 ayrı merkezde 5 farklı dilde gerçekleştirdi....

Google Haberlere Abone ol
Almanya`yı YÖS heyecanı sardı

19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ), binlerce öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirme imkanı bulacağı Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) sınavını aralarında Almanya`nın da bulunduğu 19 ülkede 33 ayrı merkezde 5 farklı dilde gerçekleştirdi. Almanya’da Berlin, Dortmund, Duisburg, Münih, Stuttgart, Köln, Hamburg ve Frankfurt’taki sekiz ayrı merkezde 586 öğrenci yarıştı.

Uluslararası standartlarda eğitim verdiklerini anlatan OMÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Cengiz Batuk, Samsun`un üniversitelerinde okuyan 30 ülkeden yaklaşık 1500 öğrenci ile çok renkli bir şehre dönüştüğünü söyledi. Bilhassa Avrupa’da yaşayan ve yabancı öğrenci statüsünde olanlar için bu sınavın çok önemli olduğuna dikkat çeken Batuk, “Avrupa`da yaşayan vatandaşlarımızın çocukları çift ana dilli olarak üniversite okuma fırsatı bulacak ve Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkilerde aranan insan olacaklar” dedi.

Türkiye`de öğrencilere birçok imkan sunulduğunun altını çizen öğretim görevlisi, üniversitelilerin Farabi öğrenci değişim programı ile Türkiye içinde başka bir üniversitede, Erasmus`la AB üniversitelerinde, Mevlana öğrenci değişim programı ile de ABD dahil birçok ülkede bir yıl burslu olarak okuma fırsatı bulabileceklerine değindi. Sınav esnasında çocuklarını bekleyen velilerin heyecanı dikkat çekerken, velilerden Reyhan Pozan, kızının Türkiye`de üniversite okumayı çok istediğini söyledi. Pangea eğitim kurumları Kreuzberg şubesi öğretmenlerinden Zülfikar Demir ise öğrencilere sınav sonuçlarına göre tercihlerinde yardımcı olacaklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar