Almanya'ya ait askeri malzemelerin Trabzon üzerinden sevki sürüyor

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden geri sevki devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'ya ait askeri malzemelerin Trabzon üzerinden sevki sürüyor

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden geri sevki devam ediyor. Trabzon Limanı'nda oluşturulan Lojistik Aktarma Noktası’ndan bugün askeri araç ve malzemeleri taşıyan üçüncü gemiye yükleme yapıldı. 259 araç ve askeri malzemelerin yükleneceği Britannia Seaways isimli geminin bugün yola çıkması ve 18 Şubat’ta Almanya’nın Emden limanına ulaşması bekleniyor.

Afganistan'daki ISAF'ın görev süresinin 2014 yılı sonuna doğru bitecek olmasından dolayı burada görev yapan ülkelerin geri çekilmesi sürüyor. ISAF bünyesinde görev yapan Almanlar da iki ülke arasında varılan anlaşma gereği Afganistan'daki askeri malzemeleri Trabzon üzerinden Almanya’ya sevk ediyor. Afganistan'daki askeri malzemelerini kargo uçaklarıyla Trabzon Havalimanı'na, oradan da deniz limanına aktaran Almanlar, buradaki Lojistik Aktarma Noktası'ndaki ayrıştırma, bakım ve tasnif işleminin ardından da gemiyle malzemeleri Almanya'ya gönderiyor. Şu ana kadar 2 geminin gönderildiği Lojistik Aktarma Noktası'nda bugün üçüncü geminin yüklenmesine başlandı. 259 araç ve askeri malzemelerin yükleneceği Britannia Seaways isimle geminin bugün yola çıkması ve 18 Şubat’ta Almanya’nın Emden limanına ulaşması bekleniyor.

Birliğin yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve denetlemek için Trabzon’a gelen Alman ordusu Lojistik Komutanı Tümgeneral Hans Erich Antoni de yükleme işlemine refakat etti. Tümgeneral Antoni, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ana kadar her şeyin sorunsuz bir şekilde planladıkları gibi devam ettiğini belirtti.

Bugün yola çıkacak gemiyle Afganistan’daki malzemelerin yarısının sevkinin tamamlanmış olacağını ifade eden Antoni, sevkiyatın da daha önce planlandığı gibi bu yılın sonunda tamamlanmasını beklediklerini anlattı. Sevkiyatın planlanan tarihten önce bitmesinin de söz konusu olmadığı bilgisini veren Alman komutan, ISAF’ın görev süresinin bitmesinin ardından Afganistan’da asker bırakmasıyla ilgili görüşmelerin ise devam ettiğini kaydetti. Antoni, Afgan yetkililerin onayı ile bu konuda verilecek kararın süreçte etkili olacağını sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar