Almanya’nın 15. millî parkı protestolar eşliğinde açıldı

Almanya’nın 15. Milli parkı olarak tescil edilen Nordschwarzwald Milli Parkı önceki gün düzenlenen törenle resmen açıldı. Açılış törenine Baden-Württemberg(BW) Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann(Yeşiller), eyaletin Tarım Bakanı...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’nın 15. millî parkı protestolar eşliğinde açıldı

Almanya’nın 15. Milli parkı olarak tescil edilen Nordschwarzwald Milli Parkı önceki gün düzenlenen törenle resmen açıldı. Açılış törenine Baden-Württemberg(BW) Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann(Yeşiller), eyaletin Tarım Bakanı Alexander Bonde (Yeşiller) ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seebach (Ortenaukreis) bölgesinde yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada yüzyılın projesini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başbakan Kretschmann, toplumun her kesiminden insanın mümkün olduğunca bozulmamış bir doğada yaşamak istediğini söyledi.

BW Tarım Bakanı Alexander Bonde (Yeşiller) ise Nordschwarzwald Milli Parkı projesi ile gelecek nesiller için sorumluluk alındığını belirterek, “Çocuklarımız ve torunlarımız için doğal bir mücevher oluşturduk.” dedi.

Açılıştan sonra törene katılanlar parkta bir tur gerçekleştirdi. Stuttgart 21 Projesi’nden sonra en fazla protesto edilen projeler arasında yer alan Nordschwarzwald Milli Parkı karşıtlarının açılış gününde de yoğun protestoları dikkat çekti. Protestocular zaman zaman protokoldeki konukların konuşmalarını yoğun ıslıklarla kesti.

Protestolar genellikle geçimini ormancılıktan sağlayan insanların gelir sağladığı alanın daralmasından dolayı gerçekleşti. Mevzuata göre milli park kapsamındaki ormanlardan bir ağaç kesmek ya da bir çiçek koparmak dahi yasak. Yasak kapsamına kurumuş ağaçlar ve yere dökülen kurumuş ağaç dalları ve otlar da giriyor.

1 Ocak 2014 tarihi itibariyle resmen Milli Park kapsamına alınan park, Almanya’nın 15. millî parkı olma özelliğini taşıyor. Nordschwarzwald Milli Park alanı 10 bin hektar doğal orman alanından oluşuyor.

Bölge turizmini canlandırması beklenen Nordschwarzwald Milli Parkı ile ilgili olarak Stuttgart’ta düzenlenen dünyanın en büyük tatil ve turizm fuarı olarak kabul edilen Karavan-Motor-Turizm Fuarı’nda da geniş kapsamlı tanıtımlar yapılmıştı. Millî parkı yılda 200 ila 400 bin arasında insanın ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar