Almanya'da otoban vergisinin ayrıntıları netleşiyor

Alman Spiegel dergisi, ülkede yeni uygulanacak otoban vergisinin detaylarının yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da otoban vergisinin ayrıntıları netleşiyor

Alman Spiegel dergisi, ülkede yeni uygulanacak otoban vergisinin detaylarının yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını yazdı. Dergi, otobanları sürekli kullanmayan vatandaşların bir yıl boyunca bu vergiyi ödemesinin gerekmeyeceğini duyurdu.

Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in, araçların bir hafta ya da bir ay gibi otobanları kısa süreli kullanmasını sağlamak için özel vinyetler çıkarmayı planladığı bildirildi. Bunun dışında Dobrindt, çevreye az zarar veren küçük araçlardan (ekolojik bonus tarifesiyle) daha az otoban vergisi alınmasını istiyor.

Federal Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklamada hali hazırdaki motorlu taşıt vergisinin de her araç için aracın çevreye verdiği zarar mahiyetinde farklı miktarlarda olduğu ve benzer bir uygulamanın otoyol vergisinde de uygulanabileceği belirtildi. Bakan Dobrindt, bu planla koalisyon görüşmelerinde varılan anlaşmalara uymak istiyor.

Bu anlaşmaya göre Almanya içinde trafiğe kayıtlı bir araçtan alınacak vergi miktarı, yeni uygulama kapsamında eskisinden daha fazla olamayacak. Bakanlık bu nedenle bazı araçlara vergi indirimi yapılmasını amaçlıyor. Motorlu taşıt vergisi ödemeyen elektrikli araç sahiplerinden yeni uygulama kapsamında da vergi alınmayacağı belirtilirken, Bakan Dobrindt’in uygulama için bu yıl yasa tasarısı hazırlaması ve uygulamanın 2016 yılında başlatılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar