Almanya'da İçişleri Bakanı’na pastalı saldırı

Almanya'da Baden Württemberg İçişleri Bakanı Reinhold Gall‘e (SPD) dün Stuttgart yakınlarındaki Ludwigsburg şehrinde katıldığı bir etkinlikte bir vatandaş pasta fırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da İçişleri Bakanı’na pastalı saldırı

Almanya'da Baden Württemberg İçişleri Bakanı Reinhold Gall‘e (SPD) dün Stuttgart yakınlarındaki Ludwigsburg şehrinde katıldığı bir etkinlikte bir vatandaş pasta fırlattı. Protesan Yüksekokulu’nda düzenlenen ‘Buchenwald’den NSU Cinayetlerine-Grup Odaklı Düşmanlık’ konulu panele katılan İçişleri Bakanı Gall’e 19 yaşındaki saldırgan tarafından pasta fırlatıldı. Ön sırada bulunan bir yerel televizyonun redaktörünün şahit olduğu saldırı, panelde İçişleri Bakanı Gall’e bir soru yöneltildiği sırada gerçekleşti. Görgü şahidinin ifadesine göre salonun arka tarafında duran grubun içinde yer alan saldırgan daha sonra ön tarafların boşalması ile birlikte ön tarafa geldi.

Daha sonra Bakan Gall’in sorulan soruya cevap vereceği sırada ‘NSU cinayetleri ile ilgili komisyon neden kurulmadı?’ diye bağırarak Bakan Gall’e yaş pasta fırlattı. Olayı yerel medyaya doğrulayan İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü söz konusu saldırı sonrası Bakan Gall’da ciddi bir yaralanmanın söz konusu olmadığı, buna rağmen doktor kontrolünden geçtiği bilgisini verdi. Bakan Gall’in kulağından rahatsızlandığı tahmin edilirken, görgü şahitlerinin ifadelerine göre bakan koruması da dizinden hafif yaralandı. Olaya espri ile yaklaşan Gall pastanın tadına bakamadığından yakındı ve pastayı kimin yaptığının saldırgan tarafından söyleneceğini ümit ettiğini belirtti.

Olay yerinde etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan saldırganın saldırıyı hangi amaçla gerçekleştirdiği ise henüz netlik kazanmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar