Almanya'da hasta ve yaşlı bakım servisleri daha sıkı denetlenecek

Almanya'da Berlin Sağlık Senatörü Mario Czaja, hasta ve yaşlı bakım servislerinin çok daha sıkı şekilde denetleneceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da hasta ve yaşlı bakım servisleri daha sıkı denetlenecek

Almanya'da Berlin Sağlık Senatörü Mario Czaja, hasta ve yaşlı bakım servislerinin çok daha sıkı şekilde denetleneceğini duyurdu. Hasta ve yaşlı bakım servislerinde en son geçen aralık ayında ortaya çıkarılan dolandırıcılık olayı üzerine bu kararı alan CDU’lu Senatör Czaja, hesaplarda yapılacak olası sahtekarlıkları engellemek amacıyla kontrolleri sıklaştırmaya karar verdiğini söyledi ancak ortaya çıkan olumsuzluklar nedeniyle tüm sektörün zan altında bırakılamayacağına işaret etti. “Amacımız ak koyunlarla kara koyunları birbirinden ayırmak" diyen Czaja, hasta ve yaşlı bakım servislerinde sunulan hizmet kalitesini yükseltmek için senatörlük tarafından çalışma yapıldığını da duyurdu.

BİN BAKIM SERVİSİ VAR

Berlin Sağlık Senatörü MarioCzaja, eyalette bin kadar bakım servisinin hizmet verdiğini söyledi. Bu servisler arasında geçen aralık ayında ortaya çıkarıldığı gibi hesaplamalarda sahtekarlık yapanlar olduğunu dikkat çeken senatör, sahtekarlık yapanların genelde piyasadan silindiğini söyledi ve dürüst çalışmalar yapan servisleri övdü. Czaja, “Bakım servislerinin hizmetlerine ihtiyacımız var. Berlin’deki bakım servislerimiz iyi hizmetler veriyor.

Çalışmalarına çok değer verdiğimiz gibi onları onurlandırıyoruz. Kontrollerin hedefi bir güvensizlik ifadesi değil, hem sektöre zarar veren servisleri ayıklamak hem de kötü amaçlar güden yeni servislerin sektöre girmelerini engellemek" şeklinde konuştu. Berlin’deki hasta ve yaşlı bakım servisleri yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veriyor. Senatör Czaja'nın ilettiği rakamlara göre bu sayı 2030 yılında 170 bine yükselecek. CİHAN

Yorumlar