Almanya'da gençler günde 3 saati internette geçiriyor

Almanya'da yapılan araştırmaya göre 12-19 yaş grubundaki gençler günde üç saatini internette geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da gençler günde 3 saati internette geçiriyor

Almanya'da yapılan araştırmaya göre 12-19 yaş grubundaki gençler günde üç saatini internette geçiriyor.

İnternette iletişim kurmayı seven gençler vaktinin büyük bir kısmını iletişim kurabilecekleri platformlara ayırıyor. Arama motorları ve video paylaşım siteleri gençler arasında ilgi görüyor. Gençlerin sıkça kullandığı siteler arasında Google (yüzde 80) ve Youtube (yüzde 74) yer alıyor.

Bilgisayar ve internet gençlerin okul hayatında da büyük bir rol oynuyor. 12-19 yaş arası bin 200 gencin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre gençler okul ödevleri için günde ortalama 48 dakikasını bilgisayar ve internete ayırıyor. Yaşları büyük gençler okul dersleri için daha fazla bilgisayar kullanıyor.

18-19 yaş grubundaki gençler günde 68 dakika internet başında geçiriyor. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 81’i evde okul dersleri için bilgisayar ve internetin olmasını önemli buluyor. Gençler internete genellikle akıllı telefonlarından bağlanıyor. 2012 yılında yapılan JIM araştırmasında varılan sonuçlarda bu yıl artış görülüyor. Akıllı telefonlarından internete bağlanan gençlerin oranı yüzde 49’dan yüzde 73’e çıkıyor.

Araştırmaya katılan gençlerin büyük bir kısmı anketten önce 14 gün boyunca internete cep telefonlarından bağlandıklarını söylüyor. JIM adlı araştırma 15 yıldır Almanya’daki gençlerin gençlerin internet, bilgisayar, televizyon, radyo ve kitap kullanımına dair sonuçlara varıyor. CİHAN

Yorumlar