Almanya'da gençler daha az suça karışıyor

Almanya’da gençlerin işlediği suçlarda geçen yıl yüzde 17 oranında düşüş yaşandı. Toplamda ise ülke genelinde 492 bin 656 suç vakası kayıtlara geçti. Sadece uyuşturucu madde ile ilgili suçlarda yüzde 6 oranında artış görüldü.Hırsızlık,...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da gençler daha az suça karışıyor

Almanya’da gençlerin işlediği suçlarda geçen yıl yüzde 17 oranında düşüş yaşandı. Toplamda ise ülke genelinde 492 bin 656 suç vakası kayıtlara geçti. Sadece uyuşturucu madde ile ilgili suçlarda yüzde 6 oranında artış görüldü.

Hırsızlık, adam yaralama, vandalizm gibi Almanya’da gençlerin işlediği suçlarda ilk kez sevindirici bir gelişme yaşandı. Son yıllarda artma eğilimi gösteren gençlik suçları geçen yıl yüzde 17 oranında geriledi.

Focus dergisinin internet sitesinde yer alan bir habere göre, Almanya Gençlik Suçları 2013 adını taşıyan raporda 21 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerin karştığı suç vakaları başlığı altında geçen yıl sayı 492 bin 656 olarak kayıtlara geçti.

Hessen eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth “Sayının gerilemesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Gençlik suçları özellikle ülkenin kuzeyindeki Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Saksonya-Anhalt ve Aşağı Saksonya gibi eyaletlerde düştü.

Sadece uyuşturcu madde ile ilgili suçlarda yüzde 6 oranında bir artış görüldüğü belirtilirken, Rheinland-Pfalz eyaleti İçişleri Bakanı Roger Lewentz ise suç vakalarının azalmasını yorumladı.

Alınan adli ve psikolojik önlemlerin, hızlanan mahkeme süreçlerinin suç vakalarının sayısında düşüşe neden olduğunu kaydeden Lewentz, “Bu trendin kalıcı olması için çalışıyoruz.” şeklideki ifadeler yer verdi. CİHAN

Yorumlar