Almanya'da gelecek yıl yüksek kira artışları gündemde

Almanya Kiracılar Birliği, gelecek yıl kiraların üniversite bulunan bölgelerde ve büyük şehirlerde yüzde 7 ila 10 oranlarında artacağı uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da gelecek yıl yüksek kira artışları gündemde

Almanya Kiracılar Birliği, gelecek yıl kiraların üniversite bulunan bölgelerde ve büyük şehirlerde yüzde 7 ila 10 oranlarında artacağı uyarısında bulundu. Almanya'da ortalama artış ise yüzde 3 olacak.

2014 yılına sayılı günler kala Almanya Kiracılar Birliği’nden kiracılara kötü haber geldi.

Alman Haber Ajansı DPA’ya bir açıklama yapan kurum, özellikle büyük şehirlerde ve üniversitelerin yer aldı bölgelerde kiralarda yüksek artışlar beklediklerini duyurdu.

Kira artışlarının özellikle yapım yılı göreceli olarak yeni binalarda olacağına dikkat çeken kurum, artış oranlarının ise yüzde 7 ile 10 arasında değişeceğini kaydetti.

Almanya Kiracılar Birliği Direktörü Lukas Siebenkotten, ülke genelinde ise artış oranlarının yüzde 3 civarında kalacağına söyledi.

Kiraların yanı sıra elektrik ve doğalgaz gibi enerji giderlerinde de artışlar beklediklerini kaydeden Siebenkotten, “Fiyatlarda düşüş olacağına dair herhangi bir işaret ufukta görünmüyor.” şekilnde konuştu. CİHAN

Yorumlar