Almanya’da en düşük işsizlik Baden-Württemberg’de

Baden-Württemberg (BW) Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2014’ün Şubat ayında Almanya genelinde en az işsiz bu eyalette bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da en düşük işsizlik Baden-Württemberg’de

Baden-Württemberg (BW) Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2014’ün Şubat ayında Almanya genelinde en az işsiz bu eyalette bulunuyor. 16 eyalet arasında Baden-Württemberg yüzde 4,2 işsizlik oranı ile diğer eyaletlere nazaran en düşük işsiz sayısına ulaştı. BW ayrıca genç işsizler sayısında da yüzde 2,9 oranı ile ilk sırayı aldı. Almanya’nın genelinde iş piyasasının her şeye rağmen iyi duruma geldiği gözlenirken işsizlik genelde tahminlerin altında görüldü. Buna göre aktüel olarak Baden-Württemeberg’de işsiz sayısı 240 bin 655 kişi olarak belirtildi.

Baden-Württemberg’de ekonomik iyileşmenin iş piyasasına yansıdığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Katrin Altpeter, sene başında 3 bin 300 olan açık iş imkanının şimdi 61 bine ulaştığının altı çizdiler. Bu verilerin sevindirici olduğunu söyleyen Schmid, “İşsizlikte Bavyera eyaletinin önünde olmamız sevindiricidir. Ben bu tabloya sevinerek bakıyorum. 2014 yılında işgücü piyasasında iyi bir başlangıç yapmamız tüm yıl için iyimser olmak için çok iyi bir nedendir.” dedi. Engellileri de düşünen Altpeter, engellilerin yeterince iş bulamamalarından yakındı.

Almanya genelinde ise işsizlik rakamlarında bir değişiklik gözlenmedi. Yüzde 7,3 olan işsizlik oranına göre Almanya’da 3 milyon 138 bin işsiz var. CİHAN

Yorumlar