Almanya’da binlerce hasta yanlış tedavi edilmiş

Geçen yıl Almanya’da yanlış tedavi gördüğü gerekçesiyle hastaneler veya doktorlar aleyhine dava açan hastaların sayısı 26 bini geçti. En fazla hata ortopedideki eklem ameliyatlarında görüldü.Tıbbi Hizmetler Kasası Birliği (MDS) tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da binlerce hasta yanlış tedavi edilmiş

Geçen yıl Almanya’da yanlış tedavi gördüğü gerekçesiyle hastaneler veya doktorlar aleyhine dava açan hastaların sayısı 26 bini geçti. En fazla hata ortopedideki eklem ameliyatlarında görüldü.

Tıbbi Hizmetler Kasası Birliği (MDS) tarafından açıklanan istatistiklere göre, yapılan şikayetler hastaneler veya doktorlara yönelik olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin dörtte birinde ise yanlış tedavi şüpheleri doğrulandı.

MDS Başkanı Stefan Gronemeyer, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında geçen yıl doktor hataları konusunda yapılan şikayetlerin bir önceki yıla kıyasla 2 bin artış gösterdiğini açıkladı.

En fazla şikayetin ortopedide görüldüğünü dile getiren MDS Başkanı’na göre, pek çok hasta eklem yerlerinden yanlış veya gereksiz yere ameliyat edildi.

Gronemeyer, söz konusu hataların minimuma indirilebilmesi için hasta haklarının iyileştirilmesine yönelik kanun değişikliklerine ihtiyaç olduğunu söyledi. MDS Başkanı ayrıca bu konuda bir hastane kültürün de gelişmesi gerektiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar