Almanya'da bazı memurlar çocuk parasını çifter çifter alıyor

Almanya’da pek çok devlet memurunun haksız yere çift çocuk parası aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da bazı memurlar çocuk parasını çifter çifter alıyor

Almanya’da pek çok devlet memurunun haksız yere çift çocuk parası aldığı belirtildi.

Yeşiller Partisi’nin Vergi Politikaları Sözcüsü Lisa Paus, konuyla ilgili Düsseldorf’ta yayınlana Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, 2009 yılında ortaya çıkan skandalın halen tam olarak engellenemediğini belirtti.

2009 yılında; eşinden ayrı yaşayan ve bir çocuk sahibi olan devlet memurlarının farklı veri numarası kullandıkları ve bu nedenle de hem eşinin hem de kendisinin tek çocuk için iki çocuk parası aldığı ortaya çıkmıştı.

Paus, Federal Meclis’e verdiği soru önergesinde Federal Maliye Bakanlığı Müsteşarı Michael Meister’den gelen cevabı aktardı.

Buna göre, 2 bin 400 devlet memuru “çift çocuk parası” aldı ve bu yüzden de devlet yaklaşık 6,5 milyon Euro zarara uğradı.

2009 ile 2011 yılları arasında 37 Aile Kasası (Familienkasse) üzerinden çift çocuk parası aldığı tespit edilen kişilere cezai müeyyide uygulandığı ve paraların büyük oranda tazmin edildiğini belirten Yeşiller Partili Paus, ancak skandalın halen tam olarak engellenmediğini söyledi.

Vergi denkleştirmede yeni düzenlemelere gidilmesini isteyen Paus, Aile Kasaları ve İş Ajansları arasındaki iletişimin de tam olarak sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kurumlar arası iletişimin düşük olduğunu ve karmaşık bir bürokrasiye neden olduğunu kaydeden Yeşiller Partisi Vergi Politikaları Sözcüsü, bu konunu çözüme kavuşturulmaması halinde devletin bu tür skandallar nedeniyle zarara uğramaya devam edeceğini kaydetti.

Paus’un verdiği bilgilere göre çift ödemelerin ortadan kalkması için Almanya’daki 8 bin Aile Kasası ve 102 İş Ajansı arasındaki “veri değişiminin” daha sağlıklı hale getirilmesi gerekiyor. CİHAN

Yorumlar