Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Çankaya Köşkü’nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Çankaya Köşkü’nde atlı kıta eşliğinde resmi törenle karşılandı. Üç gün sürecek Alman Cumhurbaşkanı,...

Google Haberlere Abone ol
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Çankaya Köşkü’nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Çankaya Köşkü’nde atlı kıta eşliğinde resmi törenle karşılandı.

Üç gün sürecek Alman Cumhurbaşkanı, programına dün Kahramanmaraş’ta konuşlu Alman Askeri Birliği'ni ziyaret ederek başladı. Ankara’da resmi temaslar çerçevesinde Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelen Alman Cumhurbaşkanı Gauck ile başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. Ayrıca, AB dahil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Akşam saatlerinde Çankaya Köşkü’nde onuruna resmi akşam yemeği verilecek olan Alman Cumhurbaşkanı Gauck, yarın ise temelleri 2010 yılında atılan Türk-Alman Üniversitesi’nin resmi açılış törenine katılacak.

CİHAN

Yorumlar