Alman polisinden hoşgörülü öğrencilere yıldızlı pekiyi

Almanya’nın en güvenli eyaletleri arasında yer alan Bavyera’da görev yapan Federal Polis örnek bir çalışmaya imza attı.Münih’te Marieluise-Fleisser-Realschule ile gençleri toplumla daha barışık hale getirmeyi hedefleyen Münih Polis Teşkilatı,...

Google Haberlere Abone ol
Alman polisinden hoşgörülü öğrencilere yıldızlı pekiyi

Almanya’nın en güvenli eyaletleri arasında yer alan Bavyera’da görev yapan Federal Polis örnek bir çalışmaya imza attı.

Münih’te Marieluise-Fleisser-Realschule ile gençleri toplumla daha barışık hale getirmeyi hedefleyen Münih Polis Teşkilatı, ilk programını gerçekleştirdi.

‘Yıldızlı Aferin’ projesiyle Federal Polis, söz konusu okulda 7., 8. ve 9. sınıf öğrencilerine ders verip, gençleri eğitmeyi, kendini korumayı ve sivil dayanışmayı ve yabancılara karşı toleranslı olmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yabancılara karşı önyargıları kırmak için yurt dışında görev alan polis memurları, farklı seminer ve kurslarda öğrencilere deneyimlerini anlatacak. Projenin asıl hedefi ise Federal Hükümet ve Bavyera Hükümeti’nin daha fazla göçmen kökenli genci kamu dairelerine çalışan olarak kazanmak.

Bu gençlerin polis teşkilatlarında göçmen kökenli vatandaşlar ile köprü kurmak için iyi bir irtibat partneri olması ve toplumun çeşitliliğine şekil vermeye katkı sağlaması amaçlanıyor. Federal Polis Münih teşkilatı geçtiğimiz yıl şirketlerde ve resmi dairelerde çeşitliliği teşvik eden ‘Charta der Vielfalt’ antlaşmasına da imza atmıştı. Çok çeşitli bir topluma sahip Almanya’da çeşitliliğin bir zenginlik olarak kabul edilmesini sağlayacak her çalışma büyük önem taşıyor. CİHAN

Yorumlar