Alman Müsteşar Hallier:13. Almanya Türk Ekonomi Günü'nü Çorum'da yapalım

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier, Almanya Türk Ekonomi Günü'nü Çorum'da düzenlemek istediklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Alman Müsteşar Hallier:13. Almanya Türk Ekonomi Günü'nü Çorum'da yapalım

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier, Almanya Türk Ekonomi Günü'nü Çorum'da düzenlemek istediklerini ifade etti. Amaçlarının Türk ve Alman iş adamlarını buluşturmak olduğunu söyleyen Hallier, bu etkinliği daha önce farklı bölgelerde düzenlediklerini ve başarılı olunduğunu kaydetti.

Bir dizi ziyaretler için Çorum'a gelen Hallier, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti. Burada konuşan Hallier, ''Türklerin kökleri Almanya'nın her bölgesinde bulunmaktadır. Almanların, Türk komşularından öğreneceği çok şey vardır. Bu da zaten böyle olmalı. Türklerin de Almanlar'dan öğrenmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Çorumlu iş adamı Mustafa Yağlı'yı örnek gösterebilirim.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine dikkat çeken Hallier, ekonomik alanda görüşmelerin yapılacağı ve ziyaretin güzel sonuçlara vereceğine inandığını aktardı. Almanya Türk Ekonomi Günü'nün 13'üncüsünü Çorum'da düzenlemek istediklerini söyleyen Hallier, ''Bu etkinliğimizi, daha önce Türkiye'nin farklı bölgelerinde başarıyla tamamladık. Amacımız, Türk ve Alman iş adamlarını buluşturmak ve ilişkileri derinleştirerek iş birliğini geliştirmektir. Bu konuda herkesten destek istiyoruz.''

Buradaki ziyaretinin ardından Büyükelçi Hallier ve beraberindekiler Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Hallier oda Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüştü. Burada açıklamalarda bulunan Başaranhıncal, Almanya Türk Ekonomi Günü'nün Çorum'da düzenlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, ''Bu programa destek vermek bizim görev alanımız içerisindedir. Her türlü desteği vereceğiz. Oda olarak, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın da üyesi kurumuz bölgenin en güçlü KOBİ kentiyiz.'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar