Aliya İzzetbegoviç Adana’da anılacak

Bosna Hersek’in kurucu cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının 10. yılında Adana’da anılacak.

Google Haberlere Abone ol
Aliya İzzetbegoviç Adana’da anılacak

Bosna Hersek’in kurucu cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının 10. yılında Adana’da anılacak.

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından cumartesi günü saat 10.00’da Adana Sanayi Odası’nda düzenlenecek ‘Aliya Adana’da adlı programda, merhum Aliya İzzetbegoviç’in Bosna-Hersek Devleti’nin kuruluşu için verdiği mücadele ile hayatı anlatılacak.

Dernek Başkanı Kasım Gül, İzzetbegoviç’in danışmanı Adamir Jerkoviç’in konuşmacı olarak katılacağı programa tüm Adalıları davet etti. Başkan Gül, “Boşnakların bağımsızlığın sembol ismi Aliya İzzetbegoviç'i anmak, unutmamak ve unutturmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İzzetbegoviç, 1992 yılında başlayıp 1995 yılında sona eren katliamda büyük bir yıkıma ve kıyıma uğrayan Bosna-Hersek'i yeniden ayağa kaldırmıştır.” dedi.

II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı ve Avrupa'daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olan Srebrenitsa katliamını anlatan ‘Srebrenitsa Cehennemi’ adlı fotoğraf sergisi ile başlayacak programda, İzzetbeogiviç’in hayatını anlatan belgesel gösterimi ve AB Politikaları Enstitüsü Başkanı Hasan Soygüzel’in ‘O’na Neden Aliya Diyoruz’ adlı konuşması yer alacak.

Program, İzzetbegoviç’in danışmanlığı yapan Bosna Hersek Devlet Arşivleri Direktörü Adamir Jerkoviç’in ‘Bosna Hersek Bağımsızlığında Aliya İzzetbegoviç’in Rolü’ konulu konferansı ile son erecek.
CİHAN

Yorumlar