Aliağalı işadamları liderlik, yöneticilik ve motivasyon seminerinde buluştu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerine ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firma yetkililerine yönelik olarak “Liderlik, Yöneticilik ve Motivasyon” konulu seminer düzenledi. ALTO Seminer Salonu’nda uygulamalı ve teorik olarak gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
Aliağalı işadamları liderlik, yöneticilik ve motivasyon seminerinde buluştu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerine ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firma yetkililerine yönelik olarak “Liderlik, Yöneticilik ve Motivasyon” konulu seminer düzenledi. ALTO Seminer Salonu’nda uygulamalı ve teorik olarak gerçekleşen eğitime aktif olarak katılımda bulunan dinleyiciler liderlik, yöneticilik ve motivasyon konularında ayrıntılı bilgi edinme imkanı buldu.

ALTO Yönetim Kurulu üyelerinin ve meclis üyelerinin de katıldığı seminerin açış konuşmasını yapan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, oda olarak temel amaçlarının eğitim ve seminerler ile üyelerinin mesleki yetkinliklerini artırmak olduğunu söyledi.

Oda ile üyeler arasındaki aidiyet duygusunu geliştirme noktasında bu tür eğitimlerin fırsat olduğunu dile getiren Başkan Saka şunları söyledi: "Aliağa'daki firmalarımız ve ilçe halkımız, kendilerine katkı sağlayacak eğitimleri almak istiyor. Bu noktada Oda olarak, bizde tarafımıza iletilen talepleri değerlendiriyor ve bunlara uygun eğitimler düzenliyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün gerçekleştireceğimiz takım ruhu ve liderlikle ilgili eğitim semineri olacak. Etkinlikteki temel amacımız üyelerimizin iletişim, karar alma yönetimi, zorluklarla başa çıkma, etkili liderlik, yaratıcılık ve yenilikçilik konularındaki bilgilerini artırmak. Biz, vatandaşlarımızla günün her saati, yılın her günü bir arada olan bir odayız. Dolayısıyla kendimizi geliştirecek her türlü eğitim çalışmasının aynı zamanda yurttaşlarımızla olan iletişimimize olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz ve bu tür seminerlerin üyelerimiz için kişisel gelişim noktasında da fırsat olduğunu düşünüyoruz."

Odaların asli görevleri dışında da üyelerinin gelişimlerine yönelik bazı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Başkan Saka, “Stratejik Planımız kapsamında ticaretin, sanayinin ve sosyal hayatın gelişmesi için; ortak akıl toplantıları, beyin fırtınası oluşturmak için; geleceğin sektör ve mesleklerinin belirlenmesi, sürekli iyileştirme prensibinden hareketle; üyelerimize ve personelimize eğitim, bilgilendirme ve motivasyon imkanlarını sağla¬maya, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ediyoruz. Üyelerimizin de kendi kişisel gelişimlerini artıracak bu faaliyetlere yoğun ilgi göstererek bizleri bu konuda daha fazla teşvik etmelerini istiyoruz” dedi.

İzmir Kariyer Merkezi Eğitmenlerinden Ahmet Tokeri tarafından verilen eğitimde liderlik ruhuna sahip insanların nasıl tespit edileceği uygulamalı çalışmalarla gösterildi. Eğitimde katılımcılara liderlik çeşitleri, liderin bulundurması gereken özellikler, liderlik ve motivasyon, liderle yönetici arasındaki farklar, liderlikte insan analizi ve bilgiyle nitelik artışı neler kazandırır konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

CİHAN

Yorumlar