Aliağa’da trafik haftası kutlamaları başladı

İzmir'in Aliağailçesinde Trafik ve İlk Yardım Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Aliağa Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası çerçevesinde kutlama...

Google Haberlere Abone ol
Aliağa’da trafik haftası kutlamaları başladı

İzmir'in Aliağailçesinde Trafik ve İlk Yardım Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Aliağa Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası çerçevesinde kutlama programı düzenlendi. Aliağa Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Akçaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Emniyet Müdürü Hasan Tuğan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasını konu alan mini dans gösterileriyle renklenen programda Trafik Haftası nedeniyle ilçede düzenlenen ortaokullar arası “Aliağa’da Trafik“ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan Petro Kimya Ortaokulu öğrencisi Figen Sude Şanlı’ya ödülünü vermek üzere kürsüye çıkan Başkan Serkan Acar öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Açılışta konuşan Tuğan, “Bizler, öğretmenleriniz, karayolu üzerinde trafik denetlemesi yapan Jandarma ve Emniyet Trafik birimleri ilçede her türlü güvenliğin sağlanması amacıyla siz öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak, şuanda yol kullanıcılarına en büyük yardımı siz yapabilirsiniz. Sizin üzerinizde de bu anlamda büyük bir sorumluluk var. Bu sorumlulukları Trafik ve İlkyardım Haftası kapsamında bir kez daha tüm Türkiye’ye hatırlatmakta fayda var. Lütfen sorumluluğunuzun farkında olun. Büyüklerinize emniyet kemeri, hız ve kontrol gibi konularda derslerinizde gördüğünüz bilgileri anlatın, onları uyarın” dedi.

Öğrencilerin merakla takip ettiği etkinliğin açılış programı Aliağa’da yaşayan vatandaşların trafik ile ilgili görüşlerinin yer aldığı video gösterimi ile son buldu. Etkinlikler hafta boyunca Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu ve ilçedeki ilkokullarda trafik polislerince verilecek uygulamalı eğitimlerle devam edecek. Trafik ve İlkyardım Haftası kapsamında Ortaokullar arası futbol maçı düzenlenecek. Öte yandan okullara “Güvenli yol kullanıcıları, güvenli gelecek” adlı kitap dağıtımı yapılacak. CİHAN

Yorumlar