Ali İsmail Korkmaz davası için 38 otobüsle insanlar geldi

Kayseri Valiliği, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olanların yargılandığı davayı izlemek için şehir dışından 38 otobüs ve 5 minibüs ile insanların geldiğini ve güvenli bir şekilde tekrar dönüşlerinin sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz davası için 38 otobüsle insanlar geldi

Kayseri Valiliği, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olanların yargılandığı davayı izlemek için şehir dışından 38 otobüs ve 5 minibüs ile insanların geldiğini ve güvenli bir şekilde tekrar dönüşlerinin sağlandığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, dava kapsamında yaşanan süreçle ilgili şu bilgiler verildi: “İstanbul Beyoğlu ilçesi Taksim Gezi Parkı protesto olaylarına destek amacıyla esnasında Eskişehir ilinde meydana gelen olayda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın duruşması 3 Şubat 2014 tarihinde ilimiz eski Adliye binasında yapılmıştır. Dava ile ilgili ilimize, Ankara yolu istikametinden 32 otobüs 1 minibüs, Osman Kavuncu Bulvarı Zabıta bekleme noktasından 5 otobüs, 4 minibüs, Sivas Yolu istikametinden 1 otobüs olmak üzere toplam 38 otobüs ve 5 minibüs gelmiştir. Arama noktalarına gelen araçlar 20-25 dakika içerisinde aramaları yapıldıktan sonra bekleme yaptırılmaksızın gönderilmiştir. Söz konusu kişi, gruplar saat 09.30 sıralarında gruplar halinde Eski Adliye binası önüne intikal etmişlerdir. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemleri kapsamında 2 bin 30 personel görevlendirilmiş, şehrin 4 giriş noktasında arama noktası oluşturularak, Eski Adliye binası çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.45’te başlayan duruşmayı, çok sayıda avukat, sanık yakınları, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, milletvekilleri, STK temsilcileri ve basın mensupları izlemiştir. Ayrıca, diğer illerden gelen 2 bin kişilik grup Eski Adliye binası önünde duruşmayı takip etmişlerdir. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, Ankara ve Niğde istikametinden ilimize girişte bulunan Pastırmacılar Parkı'nda oluşturulan arama noktasında, 1 adet açılır kapanır demir jop ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Meydanı Eski Adliye binası çevresinde oluşturulan arama noktasında, İstanbul’dan gelen grubun araması yapılırken, görevli personele saldırılması sonucu 2 polis memuru başından ve elinden yaralanmıştır.”

Valilik, açıklamasında, davanın görülmesi esnasında duruşma salonu içerisinde silahlı bir şahsın bulunduğu bilgisinin alınması üzerine görevli personel tarafından olaya müdahale edildiği belirtilerek, şu bilgiler verildi: “Şahıs, salon dışına çıkartılmıştır. Yapılan incelemede, İ.K. isimli şahsın tutuklu polis memurunun yakını olduğu, uzman çavuş olarak görev yaptığı, izinli olduğu dönemde yakınının yargılandığı duruşmayı izlemek üzere geldiği ve üzerinde silah bulunmadığı anlaşılmıştır. Mahkeme salonu içerisinde görevli bulunan 2 polis memuru, olay esnasında çıkan arbedede yaralanmıştır. Duruşma nedeniyle görevlendirilen emniyet personeli başta olmak üzere tüm personelimiz zaman zaman kendilerine yapılan tahrik edici davranışlara kapılmadan azami özen ve sabırla görevlerini ifa etmişlerdir. Mahkeme tarafından duruşma sonunda verilen kararda, tutukluların tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına, davanın 12 Mayıs 2014 tarihinde görülmesine karar verilmiştir.”



CİHAN

Yorumlar