Alevi ve Sünni vatandaşlar iftarda birlik mesajı verdi

Erzincan’ın Geçit beldesi cemevinde düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sünni vatandaşlar bir arada oruç açtı. İl protokolünün de katıldığı iftar programında, Alevi dedeleri ve protokol mensupları birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları...

Google Haberlere Abone ol
Alevi ve Sünni vatandaşlar iftarda birlik mesajı verdi

Erzincan’ın Geçit beldesi cemevinde düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sünni vatandaşlar bir arada oruç açtı. İl protokolünün de katıldığı iftar programında, Alevi dedeleri ve protokol mensupları birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Gülbank Alevi Bektaşi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen iftar programına; Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müftü Vekili Harun Özkan, Alevi ve Sünni vatandaşlar katıldı.

İlahilerle başlayan programda, akşam ezanının okunmasının ardından Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu tarafından dualar edilip oruç açıldı. Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu, birlik beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, “Cenab-ı Allah biz kullarını bir nebze rahatlatmak için ileriye yönelik ömür muhasebemizi iyi geliştirip Hakk'a hizmet, halka hizmet olgusunu geliştirmemizi istiyor. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav), 'İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır.' uyarısını dikkate alıp olgunlaşmak, insanı sevmek ve insana hizmet etmek amacında olmalıyız. Bugün bunun sırrını çözemeyenler, gerçeği göremeyenlerdir. Cenab-ı Allah’ın varlığını kelime kalıplarına sığdırarak anlatmak gaflet olur. Deniz testiye sığar mı hiç. Ancak bizim idrakımıza anlayış nispetinde yüce yaratanı anlatabiliriz.” dedi.

İftara ev sahipliği yapan Gülbank Alevi Bektaşi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zülfü Aras, Müftü Vekili Harun Özkan ile Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da kardeşlik mesajları verirken; Vali Abdurrahman Akdemir de bu vatan topraklarında Alevisiyle, Sünnisiyle yüzlerce yıl kardeşçe yaşandığını hatırlattı. Akdemir, şöyle konuştu: "Bizim birliğimizi ve beraberliğimizi kıskananlar, bizleri ayırmaya çalışmışlardır. Ramazan ayı barış ve huzurun olduğu bir aydır. İnşallah bu ayı manasına ve anlamına uygun yaşarız. Bizler Yunus Emre’nin, Mevlana’nın Hacıbektaş Veli’nin, Pir Sultan Abdal'ın torunlarıyız, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüp ilelebet yaşatacağız.”

CİHAN

Yorumlar