Alevi Kültür Dernekleri, Sadullah Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacak

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ve internete düşen ‘Alevi hakim’ telefon konuşması ile ilgili olarak, Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacağını bild.

Google Haberlere Abone ol
Alevi Kültür Dernekleri, Sadullah Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacak

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ve internete düşen ‘Alevi hakim’ telefon konuşması ile ilgili olarak, Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Dernekten yapılan açıklamada “Birlikten beraberlikten kardeşlikten bahsedenlerin, son süreçte hangi konularda birlik ve beraberlik içerisinde oldukları artık dünya kamuoyu önünde görülmektedir.” denildi.

    Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı’nın vergi müfettişliği sınavında Alevilerin fişlendiği haberlerinin daha yankısı sürerken şimdi de hükümetin Alevi hakim diye yeni bir ayrımcılık söylemine imza attığı görülmektedir. Devam eden dosya ile ilgili başbakana bilgi verilirken bilgi notuna mahkemenin hakiminin Alevi olduğu da yazılmıştır. Telefon görüşmesinde eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bahsi geçen mahkeme hakiminin'"Alevi olduğunu' ve 'münferit bir direniş' sergilediğini söylüyor. Bu ifadeleri kullanan biri şimdi de Alevilerin yoğun olarak yaşadığı, ayrıca farklı dinlerin bir arada yaşadığı Hatay’da belediye başkanı adayı olarak seçim çalışması yürütmekte ve Alevilerden oy istemektedir. Hatay’da bir tek Alevi bile bunlara oy vermeyecektir.” ifadeleri yer aldı.

    Son dönemde yaşanan olaylarda da değinen dernek yetkilileri, “Yerel veya genel her türlü seçim süreçlerinde, barış veya savaş süreçlerinde ne olursa olsun ayrımcılık politikaları söz konusu olduğunda Aleviliği ve Alevileri “ayrı” bir yere konumlandırarak, kendi cephelerinden söz söyleyenlerin, birlikten beraberlikten kardeşlikten bahsedenlerin, son süreçte hangi konularda birlik ve beraberlik içerisinde oldukları artık dünya kamuoyu önünde görülmektedir. Yolsuzlukta, rüşvette, rantta ve her türlü çıkar işbirliğinde, söz konusu oluşumlar üzerinden inşa edilen ülkenin, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü tapelerle, ses kayıtlarının haftalık dizi programları gibi artık kamuoyunun heyecanla yenilerini bekleyerek seyirci konumunda olduğu bu süreçle orta yerde durmaktadır.” dedi.

    Derneğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Aleviler konusunda sadece AKP hükümetinin değil elbette, bir devlet politikası haline getirilen ve AKP eliyle daha da aymazca, utanmadan sıkılmadan hatta yer yer övgülerle karşılanan, evlerinde zor tuttukları yüzde 50 ye karşı, söz konusu aleviler olunca yüzde 100 ayrımcılık politikaları uygulayan AKP hükümetinin ve Erdoğan’ın rezillikleri ortadadır. Tayyip Erdoğan tapelere yansıyan paraları çalmamıştır sadece, aynı zamanda bu ülkenin başta aleviler olmak üzere ötekileştirilen tüm kesimlerin geleceğini de çalmıştır. Konuyla ilgili Sadullah Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” CİHAN

Yorumlar