Alemdaroğlu: Ergenekon rezaletini Tuncay Güney denilen eşcinsel ortaya çıkardı

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemderoğlu, Ergenekon yüzünden suçsuz insanların ceza çektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Alemdaroğlu: Ergenekon rezaletini Tuncay Güney denilen eşcinsel ortaya çıkardı

Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemderoğlu, Ergenekon yüzünden suçsuz insanların ceza çektiğini söyledi. Alemdaroğlu, “Ergenekon rezaleti bir neydüi belirsiz Tuncay Güney denilen bir eşcinselin ortaya çıkarttığı, okyanus ötesinden bir takım insanların direktifleriyle tezgahlanan, kurgulanan 2008 yılı başlarında 35 tane CIA yetkilisinin Ankara’da görevlendirilerek birlikte kurgulanan bir olaydı.” dedi.

Ergenekon davasından tutuklu bulunan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemderoğlu tahliye edildi. Çıkışta açıklama yapan Alemdaroğlu, öncelikle hayatını kaybeden Berkin Elvan için başsağlığı diledi. Ergenekon örgütünün nasıl ortaya çıktığını anlatan Alemdaroğlu, “Ergenekon rezaleti bir neydüi belirsiz Tuncay Güney denilen bir eşcinselin ortaya çıkarttığı, okyanus ötesinden bir takım insanların direktifleriyle tezgahlanan, kurgulanan 2008 yılı başlarında 35 tane CIA yetkilisinin Ankara’da görevlendirilerek birlikte kurgulanan bir olaydı. Suçsuz 268 kişi yıllarca yani 12 Haziran 2007’den bu güne kadar uğraştı. Yurtdışı toplantılarda Türkiye’yi temsil etmem gereken toplantılara katılamadım. Bunun cezasını bizler çektik ama halen bize bu suçları yüklemeye çalışan, bize bu cezayı çektiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyeti halen işbaşında. Arkadaşlarımızın tutuklanmasının ne kadar geç olursa zevk almaktalar. Çünkü kendileri Anayasa Mahkemesi’nin çıkarttığı kanuna karşı gelmekte. Bir anlamda isyan etmekte. Ama hiç bir şekilde onlar için iktidar yetkililerinden hain, darbe teşebbüsü gibi şeyler duymuyoruz.” diye konuştu.

Hiçbir şekilde boyun bükmediklerini ve dik durduklarını ifade eden Alemdaroğlu, şöyle devam etti: “Hiçbir şekilde boynumuzu bükmedik, bükmeyeceğiz, dik duruyoruz. Atatürk’ün hitabesindeki son sözlerinde asil kanı taşıyan gençler olduğu sürece, Türkiye Gençlik Birliği, 19 Mayıs, 29 Ekim hareketleriyle ve Gezi olaylarıyla ortaya çıkan gençlik hareketi gerçekten ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bu ülkeyi emanet etmekte ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Arkadaşlarımın, hele bu Ergenekon rezaletini yıktıktan sonra çalışacaklarına inanıyorum. Ergenekon’un bu noktaya gelmesinde yine gençlerin, İşçi Partisi ve bir kısım CHP milletvekilinin çok büyük etkisi olmuştur.”

Türk ulusunun arkalarında durduğunu öne süren Alemdaroğlu, “Türklüğünü kabul eden 76 milyonun, Türklük dışında bir sıfatının olamayacağını, asla hiçbir gücün ülkemizi bölemeyeceğini, bölünmeyi ABD, AB ne kadar isterse bizler yaşadığımız sürece... Umarım böylesi kazaları bir daha yaşamayız. Kemal Atatürk’ün ülkesinde Atatürk ilke ve devrimlerini sonuna kadar yaşayan bir ulus olarak sonsuza dek yaşarız.” şeklinde konuştu.

Eşi Duygu Alemdaroğlu’na sarılarak elini bırakmayan Kemal Alemdaroğlu, torunuyla birlikte araca binerek cezaevi önünden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar