Albümden elde ettiği gelirle okul açtı

Ünlü prodüktör ve yapımcı Orhan Polat Yağcı, Manisa Turgutlu Belediyesi’nin desteğiyle okul yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Albümden elde ettiği gelirle okul açtı

Ünlü prodüktör ve yapımcı Orhan Polat Yağcı, Manisa Turgutlu Belediyesi’nin desteğiyle okul yaptırdı. Yağcı, ‘Orhan Gencebay İle Bir Ömür’ albümünde elde ettiği gelirle memleketi Turgutlu’ya 12 derslik bir okul kazandırdı. Albümde, Tarkan, Ajda Pekkan, Manga, Duman, Yıldız Tilbe ve Özcan Deniz gibi 32 ünlü sanatçı, Orhan Gencebay’ın şarkılarını seslendirdi. Okulun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

    Yaklaşık 1 milyon liraya mal olan okulun açılışına Orhan Gencebay, Zerrin Özer, Alişan, Hande Yener, Cengiz Kurtoğlu, Kutsi, Mustafa Sandal, Berksan, Ece Erken başta olmak üzere 10’dan fazla sanatçı katıldı. Polat Yağcı, Orhan Gencebay'ın 60. sanat yılı nedeniyle çıkardığı 2 CD'lik ‘Orhan Gencebay İle Bir Ömür’ albümü ile satış rekoru kırmıştı. Okula ‘Orhan Polat Yağcı İlköğretim Okulu’ adı verildi. Hayırsever Yağcı, ayrıca Turgutlu'da 400 öğrenciye burs, ihtiyaç sahibi 100 aileye de maddi destek sağlıyor.

    Okulun açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa ve Turgutlu’ya yapılan yatırımları anlattı. Manisa’ya 356 milyon kamu, 309 milyon TL de özel sektöre yatırımı yapıldığını ve 2 gün boyunca bunları hizmete açacaklarını söyledi. Turgutlu’da düzenlenen toplu açılışta 23 milyon TL tutarında 9’u kamu, 7’si özel sektöre ait 16 eser ve yatırımı hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, Celal Bayar Üniversitesi’ne bağlı Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi, Hasan Üzmez Orta Okulu, Orhan Polat Yağcı İlkokulu’nun yansıra belediye tarafından inşa edilen yatırımları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptırdığı Karaçalı Deresi taşkın koruma tesisinin resmi açılışını yaptıklarını kaydetti.

    Manisa’yı büyükşehir statüsüne kavuşturduklarını, bu çerçevede Turgutlu’nun 30 Mart 2013 tarihi itibariyle büyükşehir belediyesinden de hizmet alacağını ifade eden Erdoğan, “İnanıyorum ki Turgutlu 30 Mart’ta artık Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetini alacak. Artık buradan en ücra köşedeki bir mahallede bile su, kanalizasyon noktasında ilçe belediyesi yapabildiğini yapar ama bundan sonra bu büyükşehire ait olacak. Büyükşehir buranın içme suyu sorunundan da sorumlu olacak, kanalizasyondan da sorumlu olacak. Bu bir imar bütünlüğü anlayışını getirirken aynı zamanda bir hizmet bütünlüğü anlayışını getirecek. Manisa’nın geneli artık gecekondulaşmadan kurtulacak. Nasıl? Kentsel dönüşüm ve değişimle işte bu modern bir şehirleşmenin, modern bir dönüşümün anlayışıdır. İnşallah bu anlaşıyla Turgutlumuz çok daha farklı, modern, güzel bir ilçe haline gelmiş olacak.” diye konuştu.

    Konuşmasında rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına da değinen Başbakan Erdoğan, “2 yıldır gizli tuttukları böyle bir operasyonu, bir algı planlamasıyla seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıyorlar.” dedi. Hükümete, demokrasiye, milli iradeye karşı yeni bir saldırı başlatıldığını ileri sürdü. CİHAN

Yorumlar