Alaca'da herkes O'nu (sas) okudu

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasının Çorum’un Alaca ilçesinde son seansı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Alaca'da herkes O'nu (sas) okudu

Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasının Çorum’un Alaca ilçesinde son seansı yapıldı. Ortaokul öğrencileri, Rahime Kaya’nın, 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' kitabından, yetişkin kategorisindekiler M. Fethullah Gülen’in Sonsuz Nur kitaplarının her iki cildinden, lise öğrencileri ise Reşit Haylamaz'ın, 'Efendimiz' kitabından sınava girdi.

Sınava giren herkes sınavla ilgili duygularını dile getirdi. Lise kategorisinde sınava giren öğrencilerinden Kübra Erdoğan, imam hatip okulunda okuduğunu, fakat Peygamber Efendimiz'in (sas) birçok yönünü bilmediğini, bu kitap ve sınav sayesinde öğrendiğini söyledi. Erdoğan, "Bu kitapla beraber Efendimiz'in (sas) hayatını daha da iyi öğrenmiş oldum.'' dedi.

Yetişkinler kategorisinde sınava giren Ekrem Çizmeci de bu sınavın kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu ifade etti. Çizmeci, şunları ifade etti: "Türkiye genelinde düzenlenen, milyonlarca insanın katıldığı sınav sayesinde herkes Peygamber Efendimiz'in (sas) şefkat, merhamet ve doğruluk gibi yönlerini bir nebze de olsa öğrenmiş oldu. Yani hiçbir ödül alıp dereceye girmesem bile Efendimiz'in (sas) hayatını detaylı şekilde öğrenmek ve hayatıma tatbik etmek benim için en büyük ödül oldu."

Yetişkinler kategorisinde sınava giren Soner Yurtsever isimli esnaf ise "Bu kitabı okuduktan sonra namaza başladım. Böyle bir sınavın gerçekleşmesine emek harcayan herkese teşekkür ederim.'' dedi. Sınava giren ilahiyat mezunu öğretmen Muammer Alparslan da bu sınav sayesinde Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını daha detaylı bir şekilde öğrenmiş olduğunu vurguladı.

Alaca FEM Dershanesi Müdürü Veysel Demir de sınavla ilgili olarak şunları ifade etti: ''Böyle bir sınavın bizim kurumumuzda yapılması bize mutluluk verdi. Bu sınav sayesinde inanıyorum ki Alaca, Çorum, tüm Türkiye O'nu (sas) soludu. Kutlu Doğum ayına da denk gelmesiyle ayrı, daha da bir güzel oldu. Çünkü bütün dünya şu anda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) şefkatine, merhametine muhtaç bir durumda. İnşallah bu sınav vesilesiyle Peygamber Efendimiz'i (sas) bir kez daha soluduk.'' diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar