Alabalık çiftlikleri talebi karşılamada zorlanıyor

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağı, çiftlik balıklarına ilgiyi artırdı. Hakkari ve ilçelerinde faaliyet gösteren 4 ayrı alabalık üretim çiftliği, yoğun talebe yetişemiyor. Hakkari merkeze 7 km uzaklıkta bulunan Çallı Alabalık...

Google Haberlere Abone ol
Alabalık çiftlikleri talebi karşılamada zorlanıyor

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağı, çiftlik balıklarına ilgiyi artırdı. Hakkari ve ilçelerinde faaliyet gösteren 4 ayrı alabalık üretim çiftliği, yoğun talebe yetişemiyor.

Hakkari merkeze 7 km uzaklıkta bulunan Çallı Alabalık Üretim Tesisi, üretim artımına gitti. Üretim tesisinin sahibi İdris Çallı bu yıl 5 milyon yavru ve 200 ton balık yetiştirmelerine rağmen ihtiyacı karşılayamadıklarını ifade ederek üretim artımına gideceklerini söyledi. İdris Çallı; "20 yıldır balık üretiyoruz, yılda 5 milyon yavru üretimi 200 ton alabalık çiftliği burası. Deniz yasağından dolayı millet alabalığa rağbet gösterdi. Balık yetiştiremiyoruz, şu anki üretim üzerinde kapasite artırımı yapıyoruz. Hakkari geneline balık veriyoruz. Fakat yetiştiremiyoruz, yerimiz dar, kışın da afete uğradık 20-25 ton balığımız telef oldu. Tesisi büyütmek istiyoruz fakat maddi sıkıntılar çok. Yem temin etmede zorluk çekiyoruz, zaman zaman İran'dan yem getiriyoruz, Türkiye'de yem çok pahalı." dedi.

Diyarbakır'dan alabalık almaya geldiklerini belirten Ergin Baran, bu yörenin yüksekliğinden dolayı alabalıkların lezzetli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Buraya gezmeye gelmiştik. Yüksek yerlerin balığı güzel oluyor o yüzden bu balıkları görmeye geldik ve çok güzel bir yer. Buradaki üreticilere destek verilmesi lazım."

Savaş Kaplan da arkadaşlarıyla Diyarbakır'dan geldiklerini, üretim tesisinin ve alabalıkların güzel olduğunu belirtip "Bir de yüksek yerlerin balıkları daha lezzetli oluyor" diyerek alabalık kalitesini beğendiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar