AKÜ'lü öğrenciler dünya mutfaklarında iş bulabiliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 'Aşçılık Programını' bitiren öğrenciler, Türkiye’de ve dünyada isim yapmış çok ünlü restoran ve otellerde iş bulabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
AKÜ'lü öğrenciler dünya mutfaklarında iş bulabiliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 'Aşçılık Programını' bitiren öğrenciler, Türkiye’de ve dünyada isim yapmış çok ünlü restoran ve otellerde iş bulabiliyor. Son yıllarda katıldıkları uluslararası yarışmalardan iyi derecelerle dönen öğrencilerden bazıları, Danimarka ve Hollanda’nın ünlü restoranlarında aşçılık ve şef olarak iş buldu.

AKÜ Aşçılık Programı öğrencileri, Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini misafir etti. Yemek yapmanın püf noktalarını öğrenen öğrenciler, uygulamalı olarak farklı bir deneyim yaşadı. AKÜ Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, öğrencileri misafir etmedeki amaçlarının aşçılık mesleği hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Çelik, “Misafir öğrencilerimiz, yeni biten sınav haftasının ardından stres atmak üzere bizi ziyaret etmek istediler. Ziyarette kendileri aşçı adayı arkadaşlarımızdan makarna hamuru açıp makarna yapmayı, lokma dökmeyi, krep yapmayı, çikolata şelalesi yapmayı öğrendiler.” dedi.

Çelik, AKÜ’lü aşçıların ünlerinin Afyonkarahisar’ı aştığını belirtti. Çelik, mezun olan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun rahatlıkla iş bulabildiğini, iş sıkıntılarının olmadığını anlattı. Çelik, “Hatta şu anda gerek Türkiye’de, gerekse dünyada isim yapmış pek çok restoran ve otelde şef konumunda ve aşçı olarak çalışan çok sayıda mezunumuz var. Son yıllarda katıldığımız ulusal ve uluslararası yarışmalardan elimiz hiç boş dönmedi.” diye konuştu.

Çelik, bu konuda sektörel deneyim noktasında pek çok başarı hikâyeleri olduğunu ifade ederek, “Öyle ki bir mezun arkadaşımız Danimarka’da bulunan dünyaca ünlü bir restorantta aşçı olarak çalışıyor. Yine başka bir mezunumuz Hollanda’da bulunan çok lüks bir restoranda kısa bir süre sonra çalışmaya başladı. Türkiye’de çeşitli otel ve restoranlarda çalışan öğrencilerimiz var. Bunlarla gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar