AKÜ otizmli öğrenciler için program düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan ‘Kocatepe Aşçılar Takımı’ otizmli öğrenciler için bir organizasyon düzenledi.Öğretim Görevlisi Tansu Çelik ve Erkan Çelik nezaretinde...

Google Haberlere Abone ol
AKÜ otizmli öğrenciler için program düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan ‘Kocatepe Aşçılar Takımı’ otizmli öğrenciler için bir organizasyon düzenledi.

Öğretim Görevlisi Tansu Çelik ve Erkan Çelik nezaretinde AKÜ Ali Çetinkaya Kampüsü Aşçılık Programı Mutfak Atölyesi’nde düzenlenen etkinliğe Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Olcay Göçen ile birlikte 8 öğrenci ve beraberlerindeki öğretmenler katıldı.

AKÜ Aşçılık programının ödüllü öğrencileri, misafir öğrenci ve öğretmenlere makarna, krep, kurabiye, lokma, İtalyan ekmeği ve çikolata şelale yapımını uygulamalı olarak gösterdi. Özellikle ürünlerin hamurları yapılırken kendilerinin de yapması sağlandı. Hazırlanan ürünlerin hep birlikte yendiği organizasyonun sonunda misafir öğrencilere, kendi isimlerinin de yazdığı ‘Şampiyon Aşçı Madalyası’ takıldı.

Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, otizmli öğrencilerin el becerilerini geliştirmek, sosyalleşmelerini ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar