Aktif-Sen’den öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Yenişehir Şubesi üyeleri, üniversiteyi kazanan adaylara tercihlerinde yardımcı olmak için ‘tercih çadırı’ kurdu. İlçedeki Ramazan Sokağı’nda kurulan tercih çadırı, üniversite tercihi yapmak...

Google Haberlere Abone ol
Aktif-Sen’den öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Yenişehir Şubesi üyeleri, üniversiteyi kazanan adaylara tercihlerinde yardımcı olmak için ‘tercih çadırı’ kurdu. İlçedeki Ramazan Sokağı’nda kurulan tercih çadırı, üniversite tercihi yapmak isteyen öğrenciler için hizmet vermeye başladı.

Çadırda öğrenciler meslek seçiminde ve tercih aşamasında dikkat etmeleri gereken noktalar ile ilgili bilgi alabilecek. Tercih çadırında rehber öğretmenler ve tercih danışmanları, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre doğru üniversite ve bölümleri seçmeleri, mesleklerin ve bölümlerin özellikleri, üniversitede kariyer ve iş bulma olanakları hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Üniversite tercih danışmanı Ömer Aktürk tercih çadırı kurmadaki amaçlarını şöyle açıkladı: “Yanlış yapılan üniversite tercihi öğrencilerin sadece eğitim hayatlarını değil üniversiteden sonraki tüm yaşantılarını etkiler. Bu önemli seçimde doğru bir tercih yapmaları için profesyonel destek vermeye çalışıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar