Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi açıldı

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi, Cihan Sendikalar Konfederasyonu ve Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe’nin ve sendika üyelerinin yoğun katılımıyla açıldı. Açılışta sivil toplum üyelerinin yanı sıra diğer sendika...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi açıldı

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi, Cihan Sendikalar Konfederasyonu ve Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe’nin ve sendika üyelerinin yoğun katılımıyla açıldı. Açılışta sivil toplum üyelerinin yanı sıra diğer sendika şubelerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Samsun Şube Başkanı Sefa Zor şube binası önünde katılımcılara yaptığı konuşmasında, devlet, millet kaynaşmasını ve toplumsal barışı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Zor, “Milli Eğitimin sorunlarını ve problemlerini biz ifade edelim. Biz çözelim değil bu yaraya merhem olacak her görüşe açık olduğumuzu, bu sorunu çözecek her düşünceye her öneriye destek olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yeter ki eğitimin kanayan yarası dinsin, yeter ki hep birlikte el ele eğitimimizi düştüğü bu durumdan kurtaralım, yeter ki bize bakacak bizi örnek alacak geleceğin dünyasında güzel bir örnek olabilelim.” dedi.

Eğitim öğretimin gelecek meselesi olduğunu, geleceği şekillendirecek neslin yetişmesi meselesi olduğunu belirten Zor, “İlke ve prensiplerine bağlı, tüm öğretmenlerimizi tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen, öğretmenlerimiz arasında harç olmayı amaçlayan, kul hakkından uzak eylemlerimizle, merkezinde koltuk ve makam vaatlerini değil, liyakati ve ehil olmayı esas alan sendikacılık anlayışımızla Hakk'a giden yolun batıldan geçmeyeceği hakikati ile ilimizde eğitim camiamızın hizmetindeyiz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu ve Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi ile ilgili genel bir değerlendirme yaptıktan sonra konuşmasını şunları söyledi: “Aktif Eğitimciler Sendikası Şubesini, biz sadece üyelerimizle buluşma noktası olarak düşünmüyoruz. Ümidimiz odur ki, diğer paydaşlarımızla birlikte, dost ve kardeş sendikalarımızla birlikte, üyemiz olan veya olmayan diğer meslektaşlarımızla birlikte, velilerimiz, yerel bürokratlarımız, basınımızla birlikte ülkemizin sorunlarına özellikle eğitim sorunlarına çözüm bulmak adına bir çözüm merkezinin açılışını yapma hedef ve inancındayız. Biz şubemizi bir sendika şubesi olarak değil, bir çözüm merkezi olarak faaliyet göstermek için açıyoruz. Milyonluk şehirlerde yapayalnız insanların var olduğu gerçeğinden hareketle şubemizi eğitim çalışanlarımızın, meslektaşlarımızın, üyelerimizin buluşma noktası olan bir toplum merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu bina; sendikamızın teşrifleriyle bu şubenin mevcudiyetine vesile olan üyelerimizin sosyal toplum projelerinden, eğitim projelerine varana kadar günlük hayatın, sosyal hayatın tamamını kucaklayacak, sorunlarına çözüm arayacak, hayatı paylaşmamıza vesile olacak bir hayat merkezi olarak faaliyette bulunacaktır.”

'BİZLER BİRLİKTE HAREKET EDEBİLDİĞİMİZ SÜRECE BU GÜCÜN KARŞISINDA DURABİLECEK PROBLEM YOKTUR'

“Tek başına yemek yerseniz karnınız doyar. Birileriyle beraber yerseniz adına ziyafet denir." diyen Bahçe, şunları ekledi: "Bu açılışımızı sıradan bir açılış olmaktan öte ziyafet niteliğine dönüştüren siz değerli dostlarımıza ve özellikle ortak doğrularda birlikte hareket etme iradelerini beyan eden diğer sendikalarımızın değerli yöneticilerine tekrar tekrar teşekkürler ediyorum. Bizler birlikte hareket edebildiğimiz sürece bu gücün karşısında durabilecek problem yoktur. Tek problem, bir milyon yüz bin eğitim çalışanın ve onları temsil eden meslek örgütleri olarak bizim bir arada omuz omuza hareket edemeyişimizdir. Ümit ediyoruz ki bu problemin çözümüne yönelik tüm sendikalarımızda ortak irade mevcuttur ve ortak adımlar atılacaktır.”

Cihan Sendikalar Konfederasyonu ve Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, diğer sendikaların yöneticileri sorunsuz bir eğitim, sorunları çözülmüş bir Samsun eğitimi dilek ve temennilerinde bulunduktan sonra hep birlikte kurdeleyi kesti. Şube binasında gerçekleştirilen açılış kokteyli ve tanışma toplantısının ardından binanın yapımında büyük emekleri olan sendika üyesi İsa Aktaş’a plaket verildi. Aktif Eğitim Sen üyelerinden oluşan Aktif Koro'nun söylediği türküler büyük beğeni topladı. Genel Başkan Osman Bahçe’ye Samsun şubesi olarak günün anısına hediye takdim edildikten sonra Genel Başkan sendika üyeleriyle bir araya gelerek üyelerin sorularına cevap verdi. CİHAN

Yorumlar