Aktif Eğitim-Sen’den mesleki gelişim toplantısı

Nevşehir Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), 2013–2014 eğitim yılını değerlendirme ve mesleki gelişim toplantısı düzenledi.Toplantıda konuşan Aktif Eğitim-Sen Nevşehir Temsilcisi İsmail Bağası, 21. yüzyılda öğretmenlik...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen’den mesleki gelişim toplantısı

Nevşehir Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen), 2013–2014 eğitim yılını değerlendirme ve mesleki gelişim toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Aktif Eğitim-Sen Nevşehir Temsilcisi İsmail Bağası, 21. yüzyılda öğretmenlik mesleğinin dört yıllık bir üniversite bitirilerek yapılan bir meslek olmaktan çıkacağını, yüksek lisansın aranan bir şart olacağını söyledi. Öğretmenlerin eğitim alanındaki teknolojik gelişmelere ayak uydurmasının elzem olduğunu kaydeden Bağası, üyelerini mesleki anlamda zirveye taşıma, 'yüksek lisansa hazırlama, bilişim teknolojisi ve eğitim bilimleri' olmak üzere üç alanda başlattıkları seminerlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini hatırlattı.

Eğitim sisteminin sorunlarını verimsiz tartışma ortamlarında konuşmak yerine eğitimcilerin kendi gelişimlerine odaklanmaları gerektiğinin altını çizen Bağası “Eğitim sisteminde yapılan son değişikler tartışmanın bizim mesleki gelişimimize herhangi bir fayda sağlamayacağı açıktır. Bizim yapmamız gereken, ortaya çıkan yeni duruma en hızlı şekilde adapte olmaktır. Çünkü bir öğretmenin yegâne amacı, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yapabilmek içinse tam donanımlı olmak şarttır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar