Aktif Eğitim-Sen üyeleri iftarda buluştu

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Yozgat temsilciliği üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, sendika olarak Türkiye’de sendikacılık bilincinin...

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim-Sen üyeleri iftarda buluştu

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Yozgat temsilciliği üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, sendika olarak Türkiye’de sendikacılık bilincinin tam yerleşmediğini söyledi. Sendikacılığın tayin terfi aracı olarak görüldüğünü dile getiren Kayaaslan, "Biz bu tür sendikacılık yapmayacağız. Çalışanların haklarını ve çalışma koşullarının uygun hale getirmek için gayret edeceğiz." dedi.

Sendikacılığın makam edinme yeri olmadığını vurgulayan Kayaaslan, "Yetkili sendika işverenle yani hükümetle anlaşmalı bir politika yürütmektedir. Bunun karşılığında yönetici ve üyelerine aldığı birkaç makama karşılık çalışanlarının hakkını savunamaz duruma gelmiştir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasaya son anda eklenen bir madde ile memurun en önemli güvencesi olan iş güvencesine son veriliyor. Buna yetkili sendika karşı çıkmıyor. Çünkü hükümetten yani işverenden aldığı yönetici kadroları yüzünden göz yumuluyor. Bu durumu tarihin önünde hiçbir zaman izah edemeyecekler." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar