Aktif Eğitim Sen: Sendika tercihinden dolayı baskı yapmak ciddi bir suçtur

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, sendikal tercihlerinden dolayı baskı gören üyelere seslenerek, "Sizin sendikanızı değiştirip Aktif Eğitim Sen'e geçmenizi engellemek isteyen kişileri, mutlaka genel merke.

Google Haberlere Abone ol
Aktif Eğitim Sen: Sendika tercihinden dolayı baskı yapmak ciddi bir suçtur

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim Sen) Genel Başkan Yardımcısı Selim Biçer, sendikal tercihlerinden dolayı baskı gören üyelere seslenerek, "Sizin sendikanızı değiştirip Aktif Eğitim Sen'e geçmenizi engellemek isteyen kişileri, mutlaka genel merkezimize ve hukuk büromuza bildirin. Kişilere sendika tercihinden dolayı baskı yapmak, korkutmak, engellemek ciddi bir suçtur." dedi.

Aktif Eğitim Sen Balıkesir Temsilciliği tarafından, Karesi AVM salonunda "Aktif Buluşmalar" isimli tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Biçer, İl Temsilcisi Engin Uçan, merkez ve ilçelerinde görev yapan 500'e yakın eğitim çalışanı katıldı. Açılış konuşmasanı yapan Uçan, sendikanın Balıkesir'deki kuruluş süreci ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından kürsüye çıkan Biçer, sendikanın kurulma, kapanma ve tekrar açılma dönemlerinde yaşananları, niçin yeni bir sendika kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Türkiye'de onlarca sendika bulunmasına ve bazıları 20 yıldan fazla faaliyet göstermesine rağmen eğitimin ve çalışanlarının problemlerinin bir türlü azalmadığını, hattâ yeni problemler eklenerek çoğaldığını söyledi. Bu sebeple meseleleri geniş kitlelerle istişare etmeyi düstur haline getirdiklerini ifade eden Selim Biçer, "Farklı fikirlere kıymet veren ve, 'Doğruyu sadece biz biliriz' demeyen, başkalarının doğrularına destek olan, belli şahısları ve kurumları körü körüne değil de doğru yaptıklarında destekleyen, yanlış yaptıklarında ikaz eden, hayatın içinde problemleri bilen ve çözümleri üreten eğitimcileri ciddi anlamda dinleyecek olan bir sendikayla bu alanda faaliyet sürdürmeyi düşünüyoruz. Başkalarının yaptığı haksız uygulamaların içinde olmaktansa bizler gibi düşünen insanlarla, üyelerini sendikasına hizmet ettiren değil de üyelerine hizmet eden bir sendikayla mütevazi ve sağlam adımlarla yürümeyi daha doğru buluyoruz. Böylece diğer tüm sendikaların, 'Bunlar burayı ele geçirmeye çalışırlar mı?' endişelerinin önüne geçmiş olacağız hem de onların yaptığı güzel çalışmaları destekleyen yeni bir sendika olarak doğrularının yanında olacağız." şeklinde konuştu.

Sendikal tercihlerinden dolayı baskı gören üyelere de seslenen Genel Başkan Yardımcısı Biçer, "Bize sitemizdeki email adreslerinden ve temsilcilerimiz vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Bu suçu işleyenlere, iki yıl hapis ve idarecilikten men cezaları verilmektedir. Hele baskının boyutu mobbing suçuna dönüşmüşse cezalar daha da ağırlaşmaktadır. Bu konuda sizin yasal hakkınızı engellemeye kalkanlara izin vermeyin." dedi. Aktif Eğitim Sen'in, diğer sendikalardan farklı olarak sosyal sendikacılık alanında neler yaptığına ve planladıklarına da değinen Biçer, programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. CİHAN

Yorumlar