Aksaray’ın doğal güzelliklerini kare kare fotoğrafladılar

Aksaray Fotoğrafçılar Derneği (AKFOD) Aksaray'ın tarihi, doğal ve kültürel dokusunu kare kare fotoğraflamaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray’ın doğal güzelliklerini kare kare fotoğrafladılar

Aksaray Fotoğrafçılar Derneği (AKFOD) Aksaray'ın tarihi, doğal ve kültürel dokusunu kare kare fotoğraflamaya devam ediyor. Dernek bünyesinde düzenlenen Ücretsiz Fotoğraf Eğitimi sürecinin uygulamalı ilk eğitim gezisi gerçekleştirildi.

Geziye, kursiyerlerin yanı sıra AKFOD üyesi ve fotoğraf severlerden oluşan 60 kişilik bir ekip katıldı. Bir otobüs ve özel minibüsle yola çıkan 60 kişilik AKFOD ekibi, ilk olarak Zıga kaplıcalarının gözde mekânı olan Hüseyin Hüyük’e ait Ihlara Termal Tatil Köyü'nde sabah kahvaltısı yaptı.
AKFOD üyeleri, gezi güzergâhında yer alan Selime ile Yaprakhisar’da doğa, insan ve kuş çekimi yaptı. Daha sonra Sofular beldesinde Narlı göle giderek, doğa harikası krater gölünde çekim yaptılar. AKFOD’lu Fotoğrafçılar, Aksaray’ın turizmdeki göz bebeği olan Güzelyurt ilçesinde tarihi taş evlerinin ve kiliselerin bulunduğu sokaklarda da birbirinden güzel ve ilginç fotoğraflar çektiler. Ekip, son olarak Helvadere kasabasındaki gölette fotoğraf çekimi yaparak, oldukça heyecanlı ve hareketli geçen güzel bir günü geride bıraktı.

AKFOD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zengin, gezi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aksaray Fotoğrafçılar Derneğimizin bünyesinde ücretsiz fotoğraf eğitimi verdik. Bu eğitim sürecindeki ilk uygulamalı eğitim gezisini de düzenlemiş olduk. Gezimize, kursiyerlerimizin yanı sıra AKFOD üyelerimiz ve fotoğraf severlerin de yer aldığı 60 kişilik bir ekip katıldı. Tabi böylesine kalabalık bir fotoğrafçı ordusunu Aksaray’da AKFOD olarak sadece biz gerçekleştirdik, bu da bizim için gurur kaynağı. Selime, Yaprakhisar, Narlı göl, Güzelyurt ve Helvadere’yi kapsayan gezi boyunca çok güzel bir dayanışma oldu. Arkadaşlarımız Aksarayımızın tarihi mekânlarını, doğal güzelliklerini ve kültürel yaşamını fotoğraflama imkânı buldular. AKFOD’un ücretsiz fotoğraf eğitimindeki yeni grubunun nisan ayında eğitime başlamasını planlıyoruz. AKFOD olarak Aksaray’da yaşayan bütün fotoğraf severleri eğitimler almak ve birlikte fotoğraf çekmek için bekliyoruz."
CİHAN

Yorumlar