Aksaray'da Sarıkamış konferansı düzenlendi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesi tarafından Sarıkamış konferansı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray'da Sarıkamış konferansı düzenlendi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesi tarafından Sarıkamış konferansı düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Ak Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, MHP Belediye Başkan Adayı Dr. Rıfkı Karabatak, CHP Belediye Başkan Adayı Doğan Koşar, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Uçar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Temsilcisi Mustafa Dağ, bazı daire müdürleri ve yaklaşık 500 kişi katıldı.

İstiklal marşı, saygı duruşu ve Hafız Halil Karataş’ın seslendirdiği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta, Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından tüm ülke çapında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Kara Mehmet Yıldız Sarıkamış Destanı adlı şiirini okudu.

Araştırmacı-Yazar Mustafa Fırat Gül, Rusların 1914 yılının sonlarında çekmiş olduğu fotoğraf ve görüntüler eşliğinde belge ve fotoğraflarla Sarıkamış Savaşında donarak şehit olan 90 bin Türk askerinin o tarihte yaşadığı sıkıntıları gözler önüne getirdi.

Dualarla başlayıp dualarla sona eren program sonrası Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Temsilcisi Mustafa Dağ Tarih Araştırmacısı Mustafa Fırat Gül'e plaket verdi. Yine programa katılan bir seyirci de Gül'e çiçek takdim ederek, konferansı çok beğendiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar