Aksaray Ticaret Odası'ndan 'Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi' eğitimi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından üye ve çalışanlarına, 'Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi' ile ilgili eğitim düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Aksaray Ticaret Odası'ndan 'Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi' eğitimi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından üye ve çalışanlarına, 'Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi' ile ilgili eğitim düzenlendi.
Akademisyen Cem Küçük Tepepınar’ın Perakende Satış ve Mağaza yönetimi ile ilgili bilinmesi gerekenleri uygulamalı olarak anlattığı ve ürün sunma ile satış tekniklerinin katılımcılara aktarıldığı eğitime Aksaray Ticaret Odası üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “Geçtiğimiz ay düzenlemiş olduğumuz aile şirketlerinde kurumsallaşma eğitiminden sonra sizlerden gelen istekler doğrultusunda bugün eğitimlerimize devam ediyoruz. Başarının yolu öğrenmekten geçer tabiri ile çıktığımız yolda eğitime verdiğimiz önemle sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki aile şirketlerinde kurumsallaşma eğitimine katılan üyelerimiz ertesi günden itibaren şirketlerinde yapılması gerekenleri uygulamaya koydular." dedi.

Ahmet Koçaş, bugün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de, üretim ve tüketim alışkanlıklarının, benzeri görülmemiş şekildeki hızlı değişiminden en çok etkilenen sektör olan perakende sektöründe alışverişin, değişimin ve gelişimin doğal sonucu olarak müşteri odaklı hale geldiğini söyledi. Koçaş, bunun sonucu olarak özellikle büyükşehirlerde olduğu gibi ilde de yaygınlaşan alışveriş merkezlerinin perakendeciliği stratejik bir istihdam kaynağı haline getirerek, sektörünün ihtiyacı olan insan kaynağının niteliğini değiştirdiğini kaydetti. Ahmet Koçaş, şöyle dedi:

"Müşterinin ne istediğini hemen anlayabilen ve nasıl bir müşteri olduğunu görerek uygun satış stratejisi uygulayan bir satış elemanı çalıştığı mağazanın müşteri sayısının ve başarı grafiğinin artmasındaki en önemli faktördür. Aynı zamanda müşterilerin keyifli, ürünlere kendilerini yakın hissedebilecekleri, onları etkileyebilecek ve onların gereksinimlerini karşılayabilecek bir dünya yaratılması gerekir. Bu dünyanın oluşumu ve yönetiminden sorumlu olan profesyonel satış yöneticileridir. Ayrıca, satış yöneticileri, satış temsilcilerinin yönetimi konusunda da yeteri seviyede eğitim aldıkları takdirde verimli ve sürekli satış geliştirilmiş olur. İşte bu noktada bu tür eğitim programlarımız ile bilgi beceri ve tekniklerimizi artırabilir ve iş hayatında başarılı olabiliriz.” CİHAN

Yorumlar