AKP’liler, sandık görevlilerine zorla itiraz dilekçesi imzalattı iddiası

Adana’daki mahalli idareler seçimlerinde AKP’lilerin bazı okullarda sandık görevlilerine zorla itiraz dilekçesi imzalattıkları iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
AKP’liler, sandık görevlilerine zorla itiraz dilekçesi imzalattı iddiası

Adana’daki mahalli idareler seçimlerinde AKP’lilerin bazı okullarda sandık görevlilerine zorla itiraz dilekçesi imzalattıkları iddia edildi. Merkez Seyhan ilçesindeki Yavuz Selim Ortaokulu’nda AKP’lilerin bu ‘dayatmaları yüzünden’ bayan bir sandık sorumlusu gözyaşını tutamadığı öne sürüldü. Parti müşahitleri arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti. Olayı yaşayan kişilerden MHP müşahidi Mehmet Hadi Aktaş, 3152 nolu sandıkta AKP’li sandık görevlisinin asla bir itiraz konusu olmadığını beyan etmesine rağmen, dışarıdan gelen başka bir grup AKP’linin geçersiz sayılan iki oyu gerekçe göstererek, zorla itiraz dilekçesi imzalattığını ileri sürdüi. Aktaş, “AKP’liler emniyet mensuplarının gözlerinin önünde baskıyla itiraz dilekçesini imzalattılar. Buna herkes gibi ben de tanıklık yapıyorum.” dedi.

MHP sandık müşahidi Murat Yalçınkaya da AKP’lilerin sandıklardaki oyları geçersiz sayıp, dayatmayla yeterli sayıda itiraz dilekçesi toplama telaşının bulunduğunu savundu. Yalçınkaya, “Belirli okullarda, belirli sandıklarda; bunun sayısı 5-10 olabilir şu anda itiraz dilekçelerini sandık başkanlarına imzalatıyorlar. AKP’liler ‘Bu bizim doğal hakkımız’ deyip, kolluk görevlilerine de vazifelerini yaptırmıyorlar. Yeterli kadar itiraz dilekçesi toplayıp, seçimi kaybettiklerinde buna itiraz etmek için yapıyorlar. Sandık görelileri ağlaya ağlaya itiraz dilekçesini imzalamak durumunda kaldı.” diye konuştu.

Olayın başka bir tanığı da “AKP’li bir grup artist gibi geldiler, ‘imzalatacağız’ dedi. ‘Niye ?’ dediğimizde ‘Usulsüzlük var’ diyorlar. Zorla itiraz dilekçesi imzalatmak istediler. Bizler de kendilerine kral, padişah olmadıklarını hatırlattık.” şeklinde konuştu. İsmini vermek istemeyen sandık görevlileri ise AKP’lilerin zorla itiraz dilekçesini imzalattıkları iddialarını doğruladı. Görevliler, AKP’lilerle ilgili, “Ne yapmak istedikleri belli. Adamlar, zorla itiraz dilekçesini imzalatmaya çalışıyorlar. Kaybedeceklerini anladılar.” ifadelerini kullandı. Bir başka sandık görevlisi de AKP’lilerin geçersiz oyu geçerli sayılması için sandık personeline baskı yaptıklarını belirtti. Görevli, “İtiraz dilekçesinin zorla imzalatmak istediler. Hatta oradaki bayan bundan dolayı ağladı.” bilgisini verdi.

AKP’li Sedat Yıldız ise herkesin sandığa itiraz hakkının bulunduğunu ileri sürdü. Zorla imzalama iddialarını kabul etmeyen Yıldız, “Yaptığımız usulsüz bir şey değil. Zorlama olacak bir konu yok. Biz sandık başkanlarına konumuzu izah ediyoruz. Ya bunu imzalıyorlar veya imzalamıyor. Sandık görevlilerine zorla bir şey imzalatma şansımız yok.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar