AKP'liler Medyayı Sayıma Almıyor İddiası

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde, 100 kişilik AK Partili, seçim müşahitleri ile seçimleri takip edem medya temsilcilerini, sayımların yapıldığı okula yaklaştırmıyor.

Google Haberlere Abone ol
AKP'liler Medyayı Sayıma Almıyor İddiası

AK Partili grup, müşahitler ile medya temsilcilerinin ilçeyi terk etmesini isterken, polis ise AK Partilileri müdahale etmek yerine, müşahit ve medya temsilcilerini, "Siz kahveye gidip çay için, biz size seçim sonuçlarını getirip verelim." dediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, parti müşahitleri ile medya temsilcileri, Günyüzü ilçesindeki seçimleri takip etmek için bu ilçeye gitti. Ancak müşahit ve medya temsilcileri, ilginç bir olayla karşılaştı. AK Partili 100 kişilik grup, oy sayımlarının yapıldığı Günyüzü İlçe Okulu'nu ablukaya alarak, müşahitler ile medya temsilcilerine oy sayımının yapıldığı yere girmesini engelledi. Okulun etrafını saran AK Partililer, müşahitler ile medya temsilcilerinin oy sayımlarının yapıldığı yere girmelerine izin vermiyor. Seçim görevlileri, müşahitler ile medya temsilcilerinin sayımın yapıldığı yere girmelerine izin verirken, AK Partililerin izin vermemesi dikkat çekti.

Bu arada, seçim görevlileri müşahitler ile medya temsilcilerinin sayım yerine girmelerine izin verirken, polisin AK Partili grubu dağıtmaması dikkat çekti. Polis okulun etrafını saran AK Partilileri dağıtmak yerine, müşahit ve medya temsilcilerine, "Siz gidin kahvehaneye çayınızı için. Biz size sonuçları getirip veririz." dediği belirtildi. Emniyet yetkililerinin, yaşanan bu gelişmeler karşısında herhangi bir işlem yapmadığı belirtildi.

Müşahit ve medya temsilcileri, seçimin yapıldığı okula girmek için mücadele veriyor. Müşahitler ve medya temsilcileri, buradaki seçimlerin sayımın hile yaşanacağını ve bu nedenle AK Partililerin, bu tavrı takındığını kaydetti.

Yorumlar