Akmayan çatı hayali gerçek oluyor

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaptıramadığı evin çatısını naylon branda ile kapatarak yağmur sularının eve akmasına engel olmaya çalışan Uygun ailesinin hayali gerçek oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Akmayan çatı hayali gerçek oluyor

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaptıramadığı evin çatısını naylon branda ile kapatarak yağmur sularının eve akmasına engel olmaya çalışan Uygun ailesinin hayali gerçek oluyor. Azize Uygun’un durumunu basından öğrenerek harekete geçen hayırsever iki inşaat ustası, hayırsever ilçe esnafının verdiği malzeme desteği ile aileye yeni bir ev yapıyor.

Samsun’un Terme ilçesi Evci beldesi Miliç Mahallesi'nde oturan Azize Uygun, kızı ve torunuyla yaşadığı eski evlerinin çatısını maddi yetersizlik nedeniyle yaptıramayınca üzerini naylon branda ile kapattı. Ancak bu önlem de çatının yağmurlu havalarda akmasını önleyemedi. Bunun yanında soğuk havalarda yakılan soba, brandadan dolayı yangın riskini beraberinde getiriyordu. Tek isteklerinin çatısı akmayan bir evde yaşamak olduğunu ifade eden Azize Uygun'un 5 ay önce basına yansıyan bu hayalini gerçekleştirmek için hayırseverler harekete geçti. Bazı hayırseverler topladıkları yardımlarla aileye yeni bir ev yapmaya başladı. Eski evinin karşısına yapımı başlanan ev inşaatının kabası bitmiş durumda. İki inşaat usta para almadan evi yapıyor. Malzemeler de hayırsever esnaflar tarafından karşılanıyor. İnşaatın bir bölümü tamamlanmış durumda.

Tek hayalinin gerçekleşmesinden çok mutlu olduğunu belirten Azize Uygun, “Gerçekten eski evimizde çok sıkıntı çektik. Bu kış üzerine bir branda daha çekmek zorunda kaldık. Eskisi eskiyince tekrardan akmaya başlamıştı. Biz de gene branda ile önlem aldık. Kış boyunca sobayı yangın korkusuyla korkarak yaktık. Kalp krizi geçirdim, sağlık şartlarım daha da ağırlaştı. Kızım da ben rahatsızlanınca işi bırakmak zorunda kaldık. Şimdi o da çalışmıyor. Şartlar daha da zorlaşınca iki inşaat ustası geldi, biz size yeni bir ev yapmak istiyoruz dedi. Biz çok sevindik. Evimizin karşısına yapılmasını uygun gördüler ve inşaat başladı. Onlar da ilçedeki esnaflardan malzeme yardımı almışlar, kendileri de işçilik parası almadılar, böylece bize de umut oldular. Onlardan Allah razı olsun." dedi. Uygun, inşaatın kaba kısmının bittiğini belirterek, "Şimdilik bu kadar yapılabildi. İnşallah devamı da gelir de ben de ölmeden eski akan evden kurtularak bu evde bir gece de olsa torunuma sarılarak uyuyabilirim.” şeklinde konuştu.

İsimlerini söylemek istemeyen inşaat ustaları, inşaatın kabasının bittiğini belirterek, ince işçiliğinin kaldığını ifade etti. Ustalar, "Onlar için de malzeme ihtiyacı var. Gene esnafların kapısını çalacağız, yardımlarını isteyeceğiz. Rabb'im nasip ederse Azize teyzeyi o eski evden kurturarak bu yeni evde kalmasını sağlayacağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar