Akkuyu Nükleer Güç Santrali, enerjisi olanları Rusya'ya davet ediyor

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesine'ne Nükler Santral yapacak olan Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.

Google Haberlere Abone ol
Akkuyu Nükleer Güç Santrali, enerjisi olanları Rusya'ya davet ediyor

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesine'ne Nükler Santral yapacak olan Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş, ’Fantastica Yarışması’ ile ilçe ve çevresinde yaşayan yetenekleri Rusya’ya davet ediyor.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen yarışma, ’Resim’, ’Aplike’, ’Maket’, ’Heykel’ ve ’Grafik Tasarım’ kategorilerinde yapılacak. ‘Gelecek için enerjimiz var’ sloganını taşıyan yarışmaya sunulacak çalışmaların içeriğini, “Akkuyu NGS elektrik üretim santralinin bölgeye sağlayacağı katkı’ ve ‘bölgenin yakın gelecekteki değişimi’ konuları oluşturacak. Kategorilerinde birinciliği elde edenler Rusya biletinin sahibi olacak. Birincilere ayrıca birer fotoğraf makinesi verilecek. Resim yarışmasının iki ve üçüncüsü bisiklet, aplike yarışmasının iki ve üçüncüsü mini fırın, maket, grafik tasarım ve heykel yarışmalarının iki ve üçüncüleri ise MP3 çalar sahibi olacak. Katılımcılar eserlerini 11 Nisan’a kadar belirlenen noktalara teslim edebilecek.

Yarışmayla ilgili fikir edinmek isteyenler için Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı tarafından bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Gülnar, Atatürk, 100’üncü Yıl, Cumhuriyet ortaokulları ile Gülnar Endüstri Meslek Lisesi’nde ve Gülnar Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin bilgilendirildiği toplantılara, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç da katıldı.
Lütfi Sarıcı, amaçlarının sadece barışçıl amaçlarla elektrik üretmek olduğunu belirterek, ‘’Eğer santral bugün işletmede olsaydı, evinizdeki 7 lambadan 1 tanesi nükleer santralden gelen elektrikle yanacaktı.” diye konuştu.
Küçük alanda, çok büyük enerji elde edilecek ve 60 yıl boyunca kesintisiz elektrik üretileceğini dile getiren Sarı, nükleer santralin bir yılda 7 bin 800 saat durmaksızın ürettiği elektriği hizmete sunacağını belirtti. Türkiye’nin endüstrisini, sanayisini güçlendirmek için enerjiye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Sarıcı, bu kaynağın sağlanmasıyla birlikte ülkeye modern şehirlerin kazandırılacağını ifade etti. Sarıcı, ‘’Bölgeye de, havaalanı, yeni yollar, üniversiteler, hastaneler, okullar, yeni yerleşim yerleri ile halkın ihtiyaçlarına destek verecek sosyal tesisler kazandırılacak” diye konuştu.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç ise sosyal sorumluluk projeleri için Akkuyu NGS A.Ş. yöneticilerine teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar