Akın akın geliyorlar

Bayram ve yaz tatilinin bitimiyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanında yollarda yoğunluk oluşmaya başladı. Özellikle Marmara Bölgesi'nin İstanbul istikametlerinde yollarda trafik kilitlenmek üzere.

Google Haberlere Abone ol
Akın akın geliyorlar
Yaz tatilinin bitimi ve Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte yurdun dört bir yanında yollarda yoğunluk oluşmaya başladı. Özellikle tatilini İstanbul dışında geçiren tatilciler akşam saatlerinde TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Kocaeli geçişinde İstanbul istikametine doğru yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Kurban Bayramı tatilinden dönenler TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde bulunan Bekirdere rampası kesiminde akşam saatlerinde yoğunluk oluşturdu. Burada bulunan tünellerde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle rampada araçlar ağır ilerledi. D-100 Karayolu’nun İzmit kent içi geçişinde de İstanbul istikametine doğru trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ankara istikametine doğru ise ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı.

TEM Otoyolu Bekirdere rampa geçişi, tüneller ile Dilovası rampası geçişlerindeki trafik, yoğun olmasına rağmen akıcı bir şekilde devam etti. Yoğunluğun Cumartesi ve Pazar günü de sürmesi tahmin ediliyor.

FERİBOT GİRİŞLERİNDE YOĞUNLUK

Bandırma'ya gelip İDO ile İstanbul'a gitmek isteyen tatilciler uzun kuyruk oluşturuyor. Bayram tatilini özellikle Ege bölgesinde geçiren İstanbullular, dönüşe erken başladı. Yaşanabilecek araç yoğunlu nedeniyle hafta sonunu beklemeyen tatilciler, Balıkesir'in Bandırma ilçesinden İDO'ya ait feribot ve deniz otobüsleri ile İstanbul'a dönmeyi tercih ediyor. Yaşanan yoğunluğu dikkate alan İDO, dün 5 olan feribot sayısını bugün 6'ya, 1 olan deniz otobüsü seferlerini ise 3'e çıkardı. Sabah saat 10.00'da başlayan seferlerin gece saat 23.55'e kadar devam edeceğini söyleyen İDO yetkilileri, sadece bugün içersinde 7 bin 800 yolcu ve bin 320 otomobil'i Bandırma'dan, İstanbul Yenikapı-Bostancı'ya taşıyacaklarını açıkladılar.

Araç ve yolcu yoğunluğunun cumartesi ve pazar günleri daha da artabileceğine dikkat çeken yetkililer, önlemlerini buna göre aldıklarını sözlerine eklediler.

ÇANAKKALE'DE 2 KİLOMETRELİK KUYRUK

Çanakkale feribot iskelesinde 2 kilometreyi bulan kuyruk oluştu. Bazı araçlar yavaş ilerlediği ve bir buçuk saat feribot sırasında beklediği için hararet yaptı. Yolcular, yolda kalan bir otomobili iterek feribota gütürdü.



Çanakkale feribot iskelesinde, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilcilerin oluşturduğu araç yoğunluğu Kurban Bayramı'nın son günü olması nedeniyle bugün daha da arttı. Sabah saatlerini sakin geçiren ve öğle saatlerinden itibaren birkaç yüz metreye kadar çıkan feribot sırasındaki araçların oluşturduğu kuyruk, öğlen saatlerinin ardından 2 kilometreyi buldu. 

Çanakkale'den Eceabat İlçesi'ne 3, Kilitbahir Köyü'ne ise 4 feribot ile saatsiz olarak sefer yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş, buna rağmen uzun araç kuyruğunun oluşmasını önleyemedi. Feribot iskelesindeki araç depolama alanı dolup taşınca tatilcilerin araçları kentin işlek ana caddesi olan Demircioğlu Caddesi'ni kilitledi. Feribot sırasındaki araçların akışını düzenlemek için görev yapan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, Demircioğlu Caddesi'ne çıkan tüm ara sokakları güvenlik şeridiyle şehir içi trafiğine kapattı. Hem feribot sırasında yaklaşık 2 saat beklemek zorunda kalan tatilciler, hem de şehirde yaşayan vatandaşlar zor anlar yaşadı. 



200 METREYİ YAYA TAMAMLADILAR

Feribot sırasının 2 kilometreyi bulması ve feribota biniş saatinin de 2 saat gecikmesi nedeniyle çok yavaş ilerleyen sıradaki vatandaşlar mağduriyet yaşadı. Ankara'dan ailesiyle birlikte Akçay'a bayram tatiline gelen buradan da Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etmek için Çanakkale feribot iskelesine gelen Sebahattin Kara yönetimindeki 06 ZHG 59 plakalı otomobil, hararet yaptı. Feribot sırasının kendilerine gelmesine 200 metre kala yolda kalan otomobili, araçtakiler inip iterek önce gişeye ardından da feribota götürdü. Bu sırada ilginç manzaralar yaşandı. Sürücü Sebahattin Kara, "Feribot sırasında beklerken, dur kalk, dur kalk yapınca otomobil hararet yaptı. Mağdur olduk" dedi. Bazı araçlardaki vatandaşlar da, yanlarındaki yiyeceklerin sıcak havada saatlerce beklemek zorunda kalmaları nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Bu arada Lapseki İlçesi'nden Gelibolu'ya geçişlerde ise Gestaş 5 feribot ile saatsiz olarak seferlerini sürdürmesine rağmen, 1.5 kilometreyi bulan feribot sırası oluştu.



ARAÇ KUYRUĞU GİDEREK UZUYOR

Çanakkale Feribot İskelesi'nde, son güne kalmak istemeyen tatilcilerin dönüşe geçmesiyle birlikte 2 kilometreye ulaşan araç kuyruğu daha da uzadı. Çanakkale Feribot İskelesi'ndeki depolama alanının dolmasıyla birlikte uzayan kuyruk, 3 kilometreyi buldu, Sanayi Kavşağı'na ulaştı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, trafik yoğunluğunun önüne geçmek ve düzeni sağlamak için yoğun çaba harcarken, Gestaş'a ait toplam 12 feribot ise tatilcileri en kısa sürede boğazın diğer yakasına taşımak için tarife olmaksızın seferlerini sürdürüyor.

Anadolu'dan Avrupa yakasına bir başka geçiş güzergahı olan Lapseki İlçesi ile Çardak Beldesi'ndeki feribot iskelelerinde de Gelibolu'ya geçmek isteyen tatilcilerin araçlarının oluşturduğu kuyruk, 3 kilometreye yaklaştı. Tatilcilerin dönüş yoğunluğunun yarın ve Cumartesi günü de devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar