Akdeniz'deki 6 şiddetindeki deprem Manavgatlıları korkuttu

Akdeniz'de aletsel büyüklüğü 6 şiddetinde meydana gelen deprem, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayanları da korkuttu.

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz'deki 6 şiddetindeki deprem Manavgatlıları korkuttu

Akdeniz'de aletsel büyüklüğü 6 şiddetinde meydana gelen deprem, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayanları da korkuttu. Saat 17.21 sularında meydana gelen depremde iş yerinde olanlar ve evlerinde bulunan Manavgatlılar kendilerini panikle dışarı attı.

    Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Entitüsü verilere göre 6 şiddetinde olan depremde, polis ve jandarma kayıtlarına göre mal ve can kaybının olmadığını söyledi. Kaymakam Bulgurlu, kendisininde Manavgat içinde dolaşma yaparak depremle ilgili vatandaşlardan o anda yaşadıklarıyla ilgili bilgi alacağını kaydetti.

Manavgat'ta esnaflık yapan Cafer Dumlupınar, depremi dükkan içinde yaşadığını 17 Ağustos depremini yaşadığı için paniklemediğini söyledi. Manavgat'ta bir ay içinde üçüncü depremin olduğunu belirten Dumlupınar, son yaşadıkları depremin büyük bir deprem olduğunu kaydetti. Bir ayakkabı mağazasında çalışan Nurullah Bebek, deprem anında dükkan içinde olduğunu sallanma ile birlikte kendisini korku ile dışarı attığını söyledi. Bebek, "Bir ay içinde üçüncü defa sallandık. Allah sonumuzu hayırlı etsin." dedi.

Manavgat'ta bir giyim mağazasında çalışan Emine Arslan, deprem anında dükkan içinde olduğunu rafların sallanmasıyla birlikte kendini bir anda dışarı attığını söyledi. Arslan, "Raflar sallanınca çok korktum. Bu seferki sallandı çok korkutucuydu." şeklinde konuştu.
    
    Depreme Manavgat'ta bir mağazada alışveriş yaparken yakalandığını belirten Adem Kandemir, duvarların sallanmasıyla kendini dışarı zor attığını söyledi.

    Depremi yolda yürürken hissettiğini belirten Kubilay Demircan, önce başının döndüğünü biraz duraklayınca yerin sallandığını hissettiğini kaydetti. Demircan, sallantı ile birlikte bir anda cadde ve sokaklarda panik oluştuğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar