Akciğerindeki 20 cm.'lik kanserli doku ameliyatla temizlendi

Enver Cinkılıç’ın halsizlik, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'ne müracaat etti.

Google Haberlere Abone ol
Akciğerindeki 20 cm.'lik kanserli doku ameliyatla temizlendi

Enver Cinkılıç’ın halsizlik, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle Uşak Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği'ne müracaat etti. 47 yaşındaki Cinkılıç’ın akciğerinde belirlenen yaklaşık 20 cm.'lik kanserli doku, Opr. Dr. Ömer Tan başkanlığında Opr. Dr. Murat Yanar, Uzm. Dr. Cemil Yeşildağ ve ekibi tarafından Uşak’ta ilk defa yapılan bir ameliyatla tamamen temizlendi.

Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri YalÇın Atlı, Cinkılıç ve servis çalışanlarını hastanede ziyaret etti. Atlı, burada yaptığı açıklamada, “Uşak’ta ilk defa yapılan bir operasyon. Akciğerin sol alt kısmında tespit edilen tümör çıkarılmış. Bu operasyonların çok daha fazla yapılmasını ve hastalarımızın İzmir, Ankara ya da diğer büyük şehirlere gitmesini önlemek istiyoruz. 2014 yılında bu operasyonların bütün birimler nezdinde, daha nitelikli ve tıbbi anlamda daha kaliteli şekilde yapılmasına yönelik çalışmalar başlattık. Ekiplerimizde bir sıkıntı yok, bundan sonra daha özel ve hastaların buradan gitmesine engel olucu, cesaret edemediğimiz bazı operasyonlar oluyor; arkadaşlarımızın özgüvenini arttırarak, biz de onların yanında olduğumuzu, hastalarının bu tür operasyonları çekinmeden rahatlıkla yapabilecekleri bir şey varsa yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hastamızı gayet sağlıklı gördük. Geçmiş olsun.” dedi.

Göğüs hastalıkları hekimi Opr. Dr. Tan ise, “Erkek hastamız, yaklaşık 20 gün önce hastanemize başvurdu. Tetkiklerinde, sol akciğerinde kitle tespit ettik. Bunun için operasyon planladık. Daha önceden Uşak’ta gerçekleştirilmemiş olan, akciğer kanserinin cerrahi olarak temizlenmesi ameliyatı Uşak Devlet Hastanesi'nde ilk gerçekleştiğinden dolayı bizim için önem arz ediyordu. Hastamızın sol göğüs kafesini açarak, soldaki total kitlesini tamamen temizledik. Arkadaşlarımız tarafından yapılan çalışmayla da cerrahi sınırımız olan içeride herhangi bir tümörlü hücre kalmadı. Hastamızın şu anda ameliyat sonrası 15. günündeyiz. Genel durumu gayet iyi, ameliyat öncesi şikayetlerinde de yüzde 90’a yakın düzelmeler mevcut. Bundan sonra da medikal onkoloji tarafından tedavisi devam edecek. Bu çalışmalarımızın hem hastane yönetimi hem de genel sekreterliğimiz tarafından desteklenmiş olması nedeniyle gurur duyuyoruz, mutluyuz. Sigarayla mücadele ve hastalığın erken tanısı gibi yöntemlere dikkat edilmesi önem arz ediyor.” şeklinde konuştu.

Enver Cinkılıç da, “25 yıldır sigara içiyordum. Çok rahatsızlandım, Uşak Devlet Hastanesi'ne geldim. Göğüs doktorlarımız teşhislerini koydu, ameliyatımı yaptı, beni kurtardı. Sigara içen arkadaşların, içmemelerini tavsiye ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar