AK Parti’nin okul sorumlusundan MHP'li bayan müşahitlere hakaret iddiası

Manisa’nın Yunusemre İlçesi Cemal Ergün Ortaokulu’nda, görevli MHP'li bayan müşahitler, AK Parti’nin okul sorumlusu olduğu ileri sürülen bayan S.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti’nin okul sorumlusundan MHP'li bayan müşahitlere hakaret iddiası

Manisa’nın Yunusemre İlçesi Cemal Ergün Ortaokulu’nda, görevli MHP'li bayan müşahitler, AK Parti’nin okul sorumlusu olduğu ileri sürülen bayan S.H.'nin hakaretlerine maruz kaldıklarını iddia etti. Bayan müşahitlerin başörtüsüne varıncaya kadar hakarette bulunduğu iddia edilen AK Partili bayan, partililerin ve vatandaşların tepkisi üzerine okuldan uzaklaştırıldı. MHP'li bayan müşahitler, polise şikayetçi oldu.

AK Parti’nin okul sorumlusu öne sürülen bayan S.H.'nin hakaretine uğradığını öne süren MHP müşahidi, “Sabah görevli olduğumuz okula geldiğimizde AKP’den bir bayan vardı, biz sadece orada duruyorduk. Biz daha içeri daha girmemiştik. Bayan geldi bize ‘Başınızı açtığınız günleri unutmayın.’ dedi. Biz bir şey demedik. Daha sonra AKP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi geldi, dolaşmaya başladı ortalığı. Bana, ‘Kartları görmek istiyorum, nereden geliyorsunuz, baban kim?’ diye sordu. ‘Babanı tanıyorum’ dedi. ‘Ben İzmir’de oturuyorum, senin ne işin var burada’ dedi. Bir de sivil polis ve koruma olduğunu söyleyen birisi kartlarımızı sordu. Hüseyin Tanrıverdi de biz bir şey söylememize rağmen bize ‘ağzını toparlayın’ diyerek hakaret etti. Diğer arkadaşları da koridorları devamlı tahrik ettiler.” dedi.

Diğer bir bayan müşahit de “Bize hakarette bulunan bayan, partiden biri ama müşahit olup olmadığını bilmiyoruz. Bize hemen girişte ‘kartlarınızı görelim, siz oy kullanmaya gelmediniz’ dedi. Biz, ‘siz kim oluyorsunuz da bize kartımızı soruyorsunuz’ dedik. O da ‘size resmiyeti göstereceğiz’ diye bizi tahrik etti. Bizi takip etti. Sonra bana geldi ‘başörtünü çıkar, utanmıyor musun’ dedi. Sürekli hakaretvari konuştu. Sandık görevlilerini bizi şikayet edip duruyor. Resmi kartlarımız olmasına rağmen sürekli bize müdahale etti. İşimizi yapmamızı engelledi. Şikayetçi olduk.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların ve diğer partililerin tepki göstermesi ve MHP'li bayanların şikayetçi olması üzerine, S.H. bir araçla okuldan uzaklaştırıldı. CİHAN

Yorumlar