AK Parti'nin cami avlusundaki eylemine vatandaştan ‘yolsuzluk’ tepkisi

Diyarbakır’da AK Partili yönetici ve üyelerinin de olduğu bir grubun, cuma namazı çıkışında cami avlusunda slogan atmasına cami cemaati tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin cami avlusundaki eylemine vatandaştan ‘yolsuzluk’ tepkisi

Diyarbakır’da AK Partili yönetici ve üyelerinin de olduğu bir grubun, cuma namazı çıkışında cami avlusunda slogan atmasına cami cemaati tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine bazı vatandaşlar “Önce hırsızlığın ve yolsuzluğun hesabını verin” diye bağırdı.

Diyarbakır’da 28 Şubat postmodern darbenin yıl dönümü nedeniyle AK Parti, eylem düzenledi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemin, Yenişehir ilçesi Ofis Camii’nde cuma namazından sonra yapılacağı duyuruldu. AK Parti eyleme katılımı sağlamak için partililere mesaj gönderdi. Cuma namazı farzının kılınmasından sonra, cemaat son sünneti kıldığı sırada çoğu AK Parti Yenişehir ilçe yönetiminde bulunan kişiler, sloganlar atmaya devam etti. Bazı vatandaşlar ibadethanenin avlusunda slogan atmamalarını ve cemaati rahatsız etmemeleri konusunda uyardı. Tartışmanın büyümesi üzerine AK Partili grup, ‘Paralel yapı defol’ diye slogan attı. Bunun üzerine 10’a yakın vatandaş tepki göstererek, 'Kasaların hesabını versinler, ayakkabı kutularının hesabını versinler' diye bağırdı.

Aralarında Diyarbakır Memur-Sen Başkanı Yunus Memiş, Büro Memurları Sendikası Şube Başkanı Necmettin Alaş, bazı AK Parti Yenişehir yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, bir TV’de program yapan AK Parti SKM Başkanı Sabri Balaman’ın olduğu grup, Sanat Sokağı’na çıkarak 'Paralel yapı Kürdistan’dan defol' şeklinde sloganlar attı. '28 Şubat zorbalığının hesabı sorulacak' pankartını tutan SKM Başkanı Balaman’ı polislerin koruması dikkat çekti.

'KAHROLSUN YOLSUZLUK' SLOGANLARI ATILDI

Buna tepki gösteren 10 kişilik grup ise “Bu kadar parayı taşımak için iki gün çalıştılar, Kasaların hesabını versinler, Ayakkabı kutularının hesabını versinler. Kimin elinde para sayma makinesi var. Kahrolsun yolsuzluk.” şeklinde bağırdı. Polisin araya girmesi üzerine vatandaşlar, “Burası cami, siyaseti camiye getirmeyin. Yarın da başka partiler gelir burada slogan atar” diye tepki gösterdi.

Bu sırada AK Partili yönetici ve üye olduğu belirtilen bazı kişiler, tepki gösteren gruba saldırıp küfürler etti. Polis, AK Partilileri eylemin yapılacağı bölgeye yönlendirdi.

Bu arada ortak açıklamayı 'Diyarbekir Darbelere Hayır Çözüme Evet Platformu' adına Mehmet Duyu yaptı. Ortak açıklamada 28 Şubat darbesini yapanlardan daha çok isim verilmeden Hizmet Hareketi hedef gösterildi. Duyu, o dönemde dindarlara karşı sürek avının yapıldığını, binlerce dindarın fişlendiğini dile getirdi. Açıklamada, son günlerde çıkan fişleme olaylarına ise değinilmemesi dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar