AK Partili Belediye'den yerel gazetelere seçim öncesi ruhsat engeli

Bolu Belediye Başkanı ve AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Alaaddin Yılmaz, seçimlere 5 gün kala ilginç bir karara imza attı.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Belediye'den yerel gazetelere seçim öncesi ruhsat engeli

Bolu Belediye Başkanı ve AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Alaaddin Yılmaz, seçimlere 5 gün kala ilginç bir karara imza attı. Bolu’da yıllardır yayın hayatına devam eden ve zaman zaman belediye ile ilgili yolsuzluk haberlerine imza atan 3 yerel gazetenin faaliyet gösterdikleri iş yerlerini ruhsat olmadığı gerekçesiyle kapatma kararı aldı. Bolu Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süha Alparslan, 3 yıldır ruhsat başvurusunda bulunduklarını fakat şantaj amaçlı ruhsat işlemlerinin bekletildiğini söyledi.

Bolu Havadis gazetesinin iş yeri ruhsatı bulunmadığı iddiasıyla, Bolu Gündem ve Bolu Olay gazetelerinin de aynı gerekçeyle kapatılacağının duyurulmasının ardından çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri basın açıklaması yaptı. Dün hızlı bir şekilde alınan encümen kararı ile kapatma kararı verilen yerel gazeteler ile ilgili Bolu’daki sivil toplum kuruluşları eylem yaptı. Eyleme, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Başkan adayı Şükrü Gülez, MHP İl Başkanı Mehmet Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah erken saatlerinde kapatılmak istenen Bolu Havadis gazetesinin önünde toplanan vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. Konu ile ilgili yaşananları anlatan Bolu Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirci yaşananlara tepki gösterdi. Yayın çizgisinden dolayı belediyenin rahatsızlık duyduğunu ve 3 yıldır her hangi bir sorun olmadığı halde seçime beş gün kala böyle bir uygulamanın yapılmasını eleştirdi. Demirci sadece gazetecilik yaptıkları için kararın uygulandığını belirterek, “Sırf yaşanan yolsuzlukları haber yaptığımız için baskılar yapıldı." dedi.

STK temsilcileri ve vatandaşlar daha sonra İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra Bolu Gündem Gazetesi önünde toplanan grup durumu protesto etti. Burada konuşan Bolu Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süha Alparslan, 3 yıldır ruhsat başvurusunda bulunduklarını fakat şantaj amaçlı ruhsat işlemlerinin bekletildiğini söyledi. Grup, yaptıkları eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Konu ile ilgili olarak Bolu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Belediyemiz sınırları içerisindeki tüm ticari işletmelerin faaliyetlerine başlarken İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları yasal bir zorunluluktur. Bu ruhsatın nasıl ve hangi şartlarda alınacağı mevzuatta açıkça düzenlenmiştir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almadan faaliyet konusu ne olursa olsun belediyemiz sınırları içerisinde bir ticari işletmenin faaliyet göstermesi hukuken mümkün değildir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almadan faaliyet gösteren müesseselerin ruhsat alınıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulması yasal bir zorunluluktur. Belediyemize yapılan şikayet üzerine ilimiz belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren şikâyete konu işyerleri ile ilgili zabıta görevlileri tarafından denetim yapılmış ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının olmadığı tespit edilmiştir. Eksiklikler giderilinceye kadar iş yerleri faaliyetten men edilmiştir. Adı geçen iş yerlerinin evraklarını tamamlandıklarında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilecektir." ifadelerine yer verildi
CİHAN

Yorumlar