AK Parti'li 30 milletvekilinden Van'a çıkarma

AK Parti, 30 milletvekiliyle Van'a çıkarma yaptı. Heyet ,Van esnafını ziyaret ederek kendilerine karanfil verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li 30 milletvekilinden Van'a çıkarma

AK Parti, 30 milletvekiliyle Van'a çıkarma yaptı. Heyet ,Van esnafını ziyaret ederek kendilerine karanfil verdi.

    Öğlen saatlerinde Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen AK Parti heyeti, ilk olarak Edremit ilçesine geçerek kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati bir açıklama yaptı. Nebati, 30 milletvekili ve 6 MYK kadın kolları üyesinden oluşan heyetle Van'a geldiklerini belirterek ziyaretlerinin çok farklı ve özel nedenlerinin olduğunu söyledi. Van depreminin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve iktidarın yaptığı çalışmaları görmek isteyen arkadaşlarının olduğunu dile getiren Nebati, "Depremin hemen ardından Başbakan'ın kabine üyelerinin neredeyse tamamına yakınıyla Van'a gelmesi, Türkiye nüfusunun tamamının da depremin acısını yüreğinde hissetmesi ve sonrasında yapılan çalışmalar, Van'da büyük değişime neden oldu. Başbakanımız defalarca buraya geldi. Şimdi de arkadaşlarımız Van'da yaraların büyük bir devletin ciddiyetiyle nasıl sarıldığını görecekler." dedi.

    Son dönemlerde barış sürecinin ülkeye, bölgeye ve Van'a getirdiği rahatlama ve kardeşlik duygusunu paylaşmak üzere Van'a geldiklerini vurgulayan Nebati, "30 Mart'a bir şey kalmadı. Türkiye'nin her mahallesinde bir heyecan yaşanıyor ve bu heyecan Van'da da kendini belli ediyor. Dikkat edin AK Parti o kadar büyük bir gruba sahip ki, yüzde 10'una bile tekabül etmeyen 30 milletvekiliyle adeta bir partinin milletvekili sayısı kadar arkadaşımızla Van'a geldik. Burada seçimlerin nasıl olması gerektiği konusunda arkadaşlarımız kanaatlerini bildirecekler. Seçimler kardeşlik hukuku içinde, demokratik teamüllere uygun olmalı. Sandıklar konulduğu ana kadar herkesin kendini rahatça ifade edebileceği, iradesini yansıtabileceği bir süreç olmalı. Biz barış için, kardeşlik için, ileri ve çağdaş demokrasi için buradayız. Ellerimiz açık, kardeşlerimize sarılmak, kucaklaşmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

    Yapılan açıklamanın ardından gruplar halinde Van'daki esnafı ziyaret eden heyet, 30 Mart seçimleri için destek istedi. Esnafa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten heyet, yanında getirdikleri karanfilleri esnaf ve vatandaşlara dağıttı. CİHAN

Yorumlar