AK Parti’den istifa eden meclis üyeleri: İftiralar bitmeli

Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşananlara tepki gösteren AK Partili 3 İstanbul İl Genel Meclisi üyesi, partilerinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti’den istifa eden meclis üyeleri: İftiralar bitmeli

Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yaşananlara tepki gösteren AK Partili 3 İstanbul İl Genel Meclisi üyesi, partilerinden istifa etti. Ortak açıklama yapan üyeler, “Siyasi komplocular ve oligarşik temsilcileri tarafından uydurulan asimetrik iftiralar, yetkili ve ilgilileri iğfal eden, vehmi bilgilerle, mahşeri vicdanı ve kamuoyunu özellikle zehirlemektedir. Artık kara propagandalar, iftiralar, ithamlar bitmeli.” dedi.

AK Parti Küçükçekmece İl Genel Meclis Üyesi Sadi Gürsan, Fatih İl Genel Meclis Üyesi Recep Uzunallı ve Çatalca İl Genel Meclis Üyesi Gökay Güner, ortak açıklama yaparak AK Parti’den istifa ettiklerini duyurdu. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra yaşananların vicdanları yakıp kavurduğunu ifade eden meclis üyeleri, “ Ancak, dünya bugünden ibaret değildir. Kusurumuzun bilinci ve noksanımızın itirafı ile acı da olsa, yanlış anlaşılmaya sebebiyet de verse, bu masum milletin hizmetkârları olarak, kim olursa olsun, şahısları muhatap almadan, egosunu, aşamamış, sadece duydukları ile, vehimleri ile konuşan bu zihniyete karşı, objektif ortak akla, maşeri vicdana istinad ederek bazı konuları açıklamak istiyoruz.

Sorumsuzca, akla hayale gelmeyen, yalan, iftira, nefret ve söylemleri ile milletimizi birbirine düşüren, bütünlüğümüze kast eden, birbirimize olan güvenimizi sarsan ve yıkmaya çalışan ve insanımızı ötekileştiren, masum asil milletimizi, "evinde, cami de, emniyette, yargıda, birbirine düşman eden velhasıl; devlet organizmasının bütün birimlerini, 'sözde paralel yapı söylemleri ile, birbirinden ayırıp koparma hamleleri toplumsal barışa en büyük darbedir. Son 10 yılda hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasi adına elde ettiğimiz kazanımlarımızı yürütme erkinin seçkinleriyle kuvvetler ayrılığı dengesini bozarak en temel haklarımızın, güven ve değerlerimizin kaybına sebebiyet vermektedir.” görüşünü dile getirdi.

‘MİLLETİMİZE DERİN BİR KUMPAS KURULMAKTADIR’

İstifa eden üyeler, “Bu milletin evlatlarına, vatandaşlarına ‘milli irade hırsızlığı’ mesajı altında, milletimize, milletin birlik ve bütünlüğüne derin bir kumpas kurulmaktadır. Milletimiz, ulusal ve uluslararası planlanmış Master bir nifak senaryosunun girdabına düşürülmek istenmektedir.

Böylesi derin ters bir nifak girdabında yalanla doğru, vehimle hakikat, haram ile helal, diktatörlükle demokrasinin birbirine karıştırılıp güven ve adaletin kökten sarsıldığı aşikardır. Takdir edersiniz ki ; güven darbesi, bütün darbelerden çok daha tehlikelidir. Bu milletin hiç bir zaman birbirlerine galibiyeti, mağlubiyeti asla olamaz. Bilakis vazifemiz; birlik bütünlük içinde hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi temsil edip milletçe zaferini ilan etmektir.” ifadelerini kullandı.

‘160 ÜLKEDE AÇILAN OKULLAR, BU MİLLETİN ŞEREFİDİR’

Hizmet Hareketi’nin dünyada açtığı okullara yönelik karalama kampanyasına da değinen Uzunallı, Gökay ve Gürsan, “Dünyanın kalbi olan , Anadolu’dan bin yıllık kökleri ile dünyaya açılan, ebedi insanlık değerleri, barış ve sevgi hedefiyle 160 ülkede açılan okullar, bu milletin şerefidir, itibarıdır. Anadan, yardan, evlattan geçip, vatanından ayrılıp gurbetlerde şanlı bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi maddi manevi zenginliği ve kültürü ile tanıtan bu insanlara hangi vicdanla, nasıl ve kimler ‘hain’ diyebilir? Bu milletin hizmetinin büyüklerine , ablalarına , ağabeylerine , öğretmenlerine, bu insanların analarına hakaret, iftira , nefret söylemleri ile ‘hainler, çeteler, kan emen vampirler’ denebilir mi? Milletimize onur yaşatan, değerlerinin kaynağı, kitap ve sünnet olan, ilmiyle amil, muhterem Hocaefendi’ye ve Camia’ya yapılan hakaretler asla kabul edilmez. Camiayı itibarsızlaştırmaya çalışan bu zihniyeti milletimizin vicdanına havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İstifa eden Uzunallı, Gökay ve Gürsan, açıklamalarını şöyle bitirdi: “Siyasi komplocular ve oligarşik temsilcileri tarafından uydurulan asimetrik iftiralar, yetkili ve ilgilileri iğfal eden, vehmi bilgilerle, mahşeri vicdanı ve kamuoyunu özellikle zehirlemektedir. Artık kara propagandalar, iftiralar, ithamlar bitmeli.! İnsana ve insanlığa yakışan da budur. Hülâsa; bizler teşkilatın bünyesindeki beklentisiz, nezih dostlarımızdan ayrılmıyoruz. Milletimiz gerçekleri idrak etsin, iftiralara, ithamlara kanmasın, inanmasın istiyoruz. Ve yolsuzlukları örtmek için uydurulan sözde ‘paralel yapı’ söylemlerine bizlerin de katılmadığını beyan ederek , AK Parti’den istifa ettiğimizi duyuruyor, ilan ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar