AK Parti'de Üç Dönem Kuralı Kalkmayacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş AK Parti'deki üç dönem kuralı tyükselişmalarına noktayı koyarak 'Partinin gündeminde böyle bir şey yok' dedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de Üç Dönem Kuralı Kalkmayacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'deki 3 devir kuralı tyükselişmalarına yeri koyarak 'Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama neticede bildiğim, partinin gündeminde hiç bir biçimde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu gelişmeleri gazetelerden okuduk' dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını cevap veren Kurtulmuş, '11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk tipi başkanlık sitemine karşı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bal bunun şeklinde olur' dedi. AK Parti'de başkanlık sistemiyle alakalı şekilde otoriterlik değil de aranan başkanlık sistemine dair bir ön meslek mevcut mı?' sorusu üzerine, Türkiye'nin demokratikleşme süreçlerinin bir parçası şekilde başkanlık sisteminin tyükselişılması gerektiğini söyledi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Kurtulmuş, 'İç Güvenlik Paketi'nde son sözler ne kadar doğru. Hükümetin tasarının yasalaşmayan kalan bölümlerini çekeceği ne kadar doğru?' şeklindeki soru üzerine, bunun doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Hükümet, bu tasarıyı hazırlarken, hükümet tasarısı şekilde meclise sevk edilirken bu bir tüm şekilde ele alınmıştı. Bu bütünün parlamentoda görüşülmesine başlanmıştır. Hiç hoş olmayan görüntüler vardır. Muhalefetin bu tasarıyı engellemek için her çeşitli olanağı kullandığını görüyoruz. Ama zaten dikkat çekici bir ara alındı. Zannediyorum burada bu hukuk bütünüyle tyükselişılacak ve yasalaşacak.'

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ve derhal yasalaşacak bir öteki meselenin 'Polislerin yetkilerini suistimal etmemesi için yapılacak denetimler ve verilecek cezalar' olduğunu belirten Kurtulmuş, reform ve değişimden yana bulunan hiç bir hükümetin sokaklarda gösteri yapanların üstünde baskı kurmayı istemeyeceğini bildirdi.

ÜÇ DÖNEM KURALI

'Üç devir kuralıyla ilgili birtakım mebus hatta bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ettiği, konuyu ona açtığı, onun öncelikle kati bir dille reddettiği lakin sonra Başbakanı işaret ederek 'Sayın Davutoğlu ile görüşün' dediği haberi var. Bunu ne kadar doğrularsınız?' sorusu üstüne Kurtulmuş, bunu kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi.

Kurtulmuş, bu konu hakkında en ufak bir detaya sahip olmadığını belirterek, partinin kurum etabında 3 esas sloganın 'değişim, yenilik ve gençlik' olduğunu, 3 devir kuralının bunun bir gereği şekilde AK Partili yöneticilerce o süre konulduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılırken bu kuralı bir emanet bunun şeklinde devrettiğini hepimizin önünde açıkladığını anlatım eden Kurtulmuş, 'Ama neticede tüm bunlar siyasal kararlardır. Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama neticede bildiğim, partinin gündeminde hiç bir biçimde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu gelişmeleri gazetelerden okuduk' ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, İstanbul 2. bölgeden mebus namzet adayı bulunduğu bilgisini verdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar